Το Ωραιόκαστρο και τη Σίνδο επισκέφτηκε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στη Θεσσαλονίκη, συνομίλησε με καταναλωτές, παραγωγούς, εμπόρους, και επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές του Ωραιοκάστρου και της Σίνδου, ενώ επισκέφτηκε και την αγορά των δυο πόλεων, συζητώντας με κατοίκους, καταστηματάρχες και εργαζόμενους για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και για τα αναπτυξιακά έργα της περιοχής.

«Επισκέφτηκα σήμερα το Ωραιόκαστρο και τη Σίνδο, δυο περιοχές στις παρυφές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, με δυναμική τοπική αγορά, που αποτελούν κέντρα επιχειρηματικότητας και παράλληλα υποδοχείς κατοικίας για ολοένα και περισσότερους Θεσσαλονικείς.


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το έργο της και τις παρεμβάσεις της συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στην αντιμετώπιση των ζητημάτων της περιοχής. Είμαστε υπερήφανοι για τα έργα ανάπλασης και αναβάθμισης στο Ωραιόκαστρο, όπου δημιουργήσαμε νέους θεματικούς πυρήνες πρασίνου, αθλοπαιδιών και αναψυχής για όλη την οικογένεια. Υλοποιούμε έργα για τη λύση του αποχετευτικού όχι μόνο στο Ωραιόκαστρο, αλλά και στον Πεντάλοφο και τη Νεοχωρούδα. Από τα πιο σπουδαία έργα μας είναι η μεγάλη παρέμβαση, που εξελίσσεται στη Συμμαχική Οδό, η οποία εξυπηρετεί όλη την περιοχή και έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, βελτιώνοντας τόσο τις συνθήκες μετακίνησης των κατοίκων και επισκεπτών του Ωραιοκάστρου και της Σίνδου, όσο και το μεταφορικό έργο, όλων των επιχειρήσεων της περιοχής και της ΒΙΠΕ Σίνδου. Σημαντικά είναι και τα έργα για τη συντήρηση του οδικού δικτύου του Ωραιοκάστρου που είναι σε εξέλιξη.

Αρχίζει επίσης στην περιοχή η κατασκευή διάβασης του Γαλλικού ποταμού, ενώ αποδίδουμε έργο στον τομέα της εκπαίδευσης, με την αναβάθμιση του 4ου Γυμνασίου στο Ωραιόκαστρο και με τον εξοπλισμό των τμημάτων ένταξης. Στη Σίνδο υλοποιούμε σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στον Γαλλικό ποταμό και ενισχύουμε αποφασιστικά, με ερευνητικό εξοπλισμό το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ συντηρούμε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι με το έργο της παρούσα στο Ωραιόκαστρο και στη Σίνδο. Με λόγια λίγα και έργα πολλά δυναμώνουμε τη Μακεδονία.», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.