Η Βασιλική Παπαχρήστου είναι μία νέα δυναμική γυναίκα. Διαθέτει φρέσκες ιδέες και ειλικρινή διάθεση προσφοράς προς τον τόπο της και τους κατοίκους του. Η Βασιλική είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Δημοτική Πρωτοβουλία «Έδεσσα – Βεγορίτιδα», με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Τάκη Γιάννου.

Η ίδια, από νεαρή ακόμα ηλικία, έχει μάθει να δουλεύει καθημερινά, μάλιστα πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες. Έτσι, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της εργασίας έχει συνειδητοποιήσει ότι η προσφορά στον συνάνθρωπο αποτελεί μονόδρομο για μια καλύτερη κοινωνία. Για τον λόγο αυτό έχει υιοθετήσει μία στάση ζωής που έχει στο επίκεντρό της τη συνεισφορά, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, προς το κοινωνικό σύνολο.
Στη συνάντηση που είχαμε συνομιλήσαμε για τον Δήμο Έδεσσας και την απόφασή της να συμμετέχει στα «κοινά». Κατά τη διάρκεια τής κουβέντας μας ήταν ιδιαίτερα αυθόρμητη και αφοπλιστικά ειλικρινής, ενώ κλείνοντας σημείωσε ότι: «Είναι σημαντικό να πάρουμε ξανά στα χέρια μας τις τύχες της ζωής μας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη σωστή επιλογή άξιων ανθρώπων, έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το ποιος μπορεί να μας πάει μπροστά. Κατά την προσωπική μου άποψη, αλλά πιστεύω και της πλειοψηφίας των συνδημοτών μας, αυτός είναι ο Δημήτρης Γιάννου. Εξάλλου, όλ’ αυτά τα χρόνια το έχει αποδείξει έμπρακτα!». Ας δούμε, όμως, τι μας απάντησε στα τέσσερα ερωτήματα που της θέσαμε..

Ποιο ήταν το έναυσμα που σε ώθησε να ασχοληθείς με τα κοινά του Δήμου μας;

Στις μέρες μας η ενασχόληση με την πολιτική έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος και γι’ αυτό πολλοί συνάνθρωποί μας επιλέγουν να κρατηθούν μακριά απ’ αυτήν. Προσωπικά, όμως, πιστεύω ότι τώρα – στις δύσκολες αυτές συγκυρίες – είναι που πρέπει να συμμετέχουμε στα «κοινά». Καμία αίγλη δεν έχει πλέον σημασία, η αγάπη για τον τόπο μας και η επιθυμία προσφοράς σ’ αυτόν, και κατ’ επέκταση στους συμπολίτες μας, θα πρέπει ν’ αποτελούν ερέθισμα για τη συμμετοχή μας. Αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να συμβάλλω στην ανάπτυξη και στην ανάδειξή του.
Αποφάσισα, λοιπόν, να συμμετέχω, επιλέγοντας την παράταξη του κ. Γιάννου, για ν’ αποδείξω στην πράξη την αγάπη μου προς τον τόπο και τους συνδημότες μου καθώς και τη θέλησή μου για προσφορά.

Τι πρεσβεύει η παράταξη, με την οποία έχετε επιλέξει να θέσετε υποψηφιότητα, που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες παρατάξεις;

Η Δημοτική Πρωτοβουλία «Έδεσσα – Βεγορίτιδα», με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Τάκη Γιάννου, είναι μια ομάδα συμπολιτών μας, η οποία απαρτίζεται από αξιόλογους ανθρώπους, που έχει μάθει να λειτουργεί συλλογικά. Ξεκίνησε με πολλή όρεξη και ειλικρινή διάθεση να «κοιτάξει στα μάτια» τα προβλήματα του τόπου μας και να δώσει λύση σ’ αυτά. Τα κατάφερε. Δε σταμάτησε, όμως, την προσπάθεια, γιατί ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Η προσπάθεια συνεχίζεται με καθημερινό αγώνα και προσφορά μέσα από έργα και πράξεις και όχι με λόγια. Έτσι, μάθαμε να λειτουργούμε και έτσι θα συνεχίσουμε!

Ποιες είναι οι πρώτες σου εμπειρίες από τον προεκλογικό αγώνα;

Είναι η πρώτη φορά που θέτω υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος. Καθημερινά έρχομαι σ’ επαφή και επικοινωνία με πολλούς συμπολίτες μας. Ακούω με ιδιαίτερη προσοχή τις ιδέες και τις προτάσεις τους αλλά και τις παρατηρήσεις τους, προσπαθώντας να χτίσω έναν ειλικρινή δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους που θα μας ενώνει και την επόμενη μέρα των εκλογών. Πάντως, οφείλω να αναγνωρίσω ότι η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο είναι μεγάλη και μού δίνει την απαραίτητη δύναμη για να συνεχίσω. Επίσης, μέσα απ’ αυτήν την πρωτόγνωρη για μένα διαδικασία έχω αποκτήσει παραστάσεις και εμπειρίες ζωής και ψυχής. Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που συμμετέχω ενεργά στα κοινά του τόπου μας, διότι αυτό με κάνει να αισθάνομαι πραγματικά ζωντανή. Τέλος, μεγάλη εντύπωση μου προκαλεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κόσμου και η μεγάλη συμμετοχή του προς αυτές τις εκλογές.

Ποιο είναι το δικό σου όραμα για τον Δήμο Έδεσσας;

Το όραμά μου είναι η ανάπτυξη και η ανάδειξη του τόπου μας, η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του και η ενεργοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεών του.
Τέλος θέλω να εκφράσω τις βαθιές ευχαριστίες μου στον νυν Δήμαρχό μας κ. Γιάννου για τη συμμετοχή μου στην παράταξή του. Με τον κ. Γιάννου γνωριστήκαμε προ 15ετιας, όταν συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά στο Γ.Ν. Έδεσσας. Είναι ένας πραγματικά αυθεντικός και υπέροχος άνθρωπος που μέχρι σήμερα δεν τον επηρέασαν καθόλου οι τίτλοι και οι καρέκλες. Είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης απλός και συνεργάσιμος. Τον εκτιμώ βαθύτατα και του υπόσχομαι ότι όσα εισέπραξα από τα τόσα χρόνια φιλίας μας να τα εκπληρώσω μέσα από τη συνεργασία μας.

Η Βασιλική Παπαχρήστου, γεννημένη το 1980, κατάγεται από το Κλεισοχώρι Έδεσσας και είναι μητέρα δύο υπέροχων αγοριών, του Ανδρέα – 17 ετών και του Πέτρου – 15 ετών. Οι γονείς της, δύο αξιοθαύμαστοι άνθρωποι, στέκονται δίπλα της στηρίζοντάς την έμπρακτα σε όλες τις αποφάσεις της. Είναι απόφοιτος Νοσηλευτικής και μέλος της Πηγής Ζωής. Έχει εργαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε Ψυχιατρικές και άλλες ιδιωτικές κλινικές. Επίσης, έχει παρακολουθήσει πολλά ιατρικά και νοσηλευτικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.