Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10/05 σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας για το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού στις παραπάνω Περιφερειακές Ενότητες το διήμερο 15-16 Μαΐου.
Στην Πέλλα ο Υπουργός θα είναι στις 16 Μαΐου.

O Βουλευτής Γιάννης Σηφάκης, συζήτησε με τον Υπουργό , τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Πέλλας όσον αφορά την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων τους, την οργάνωση τους ( για να συγκεντρώσουν, να τυποποιήσουν και να εμπορευθούν τα προϊόντα τους), την ανάγκη εμπορικών συμπράξεων αγροτών, εμπόρων κλπ , ένα μεγάλο πρόγραμμα χυμοποίησης ροδακίνων και άλλων προϊόντων για τα σχολικά γεύματα κ.λ.π. αλλά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις εκτεταμένες ζημιές λόγω των καιρικών φαινομένων το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ακόμη υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει ότι είναι δυνατόν για να μπορέσουν οι αγρότες των περιοχών με μονοκαλλιέργεια που επλήγη από τα χαλάζια να εισπράξουν προκαταβολές ή να έχουν γρήγορα τα πορίσματα και να χρηματοδοτηθούν από Τράπεζα για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να καλλιεργήσουν μέχρι να εισπράξουν τις αποζημιώσεις.
Το πρόγραμμα που αποφασίστηκε περιλαμβάνει:
Στη 1 μ.μ. συγκέντρωση ο Υπουργός θα μιλήσει σε συγκέντρωση, με ΣΕΑΣ, Αγροτικούς Συλλόγους, φορείς, αγρότες και κτηνοτρόφους στην αίθουσα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Σκύδρα και θα απαντήσει σε ερωτήσεις τους.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές θα περιοδεύσει από το πρω’ι της Πέμπτης 16 Μαίου στις πληγείσες περιοχές από τις τελευταίες καιρικές συνθήκες και θα συναντηθεί με τον ΣΕΑΣ και τους αγροτικούς συλλόγους.