Την Περαία, τους Νέους Επιβάτες και τη Νέα Μηχανιώνα του Δήμου Θερμαϊκού επισκέφτηκε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά και το κέντρο της Περαίας, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, παραγωγούς, εμπόρους, πωλητές, επαγγελματίες και καταστηματάρχες. Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με τους εθελοντές της ΕΘΟΠΑΚ (Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών Δήμου Θερμαϊκού), που είναι από τις πλέον ενεργές και με τεράστια προσφορά εθελοντικές ομάδες της χώρας.


Στη συνέχεια ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε τους Νέους Επιβάτες και μετέβη στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου συζήτησε με τους αστυνομικούς για τα ζητήματα αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε στους αστυνομικούς την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο έργο τους, καθώς «πρώτη προτεραιότητα μιας ευνομούμενης Πολιτείας», όπως είπε, «είναι η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών. Η στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι συνεχής και έμπρακτη προς την Ελληνική Αστυνομία. Ενισχύσαμε τα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας με 24 νέα περιπολικά οχήματα, ενώ παρέχουμε και εξοπλισμό ατομικής προστασίας στους αστυνομικούς και μέσα για να διευκολύνουμε το έργο τους και να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητά τους».

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε στη Νέα Μηχανιώνα την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Σχολή Πλοιάρχων) και τη Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων Μακεδονίας, δομές τις οποίες εξοπλίζει με τα πλέον σύγχρονα μέσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει στην πράξη τις δομές ναυτικής εκπαίδευσης στη Νέα Μηχανιώνα. Η Ακαδημία είναι μια από τις δέκα της χώρας και η Δημόσια Σχολή μια από τις δύο που λειτουργούν πανελλαδικά και φροντίζουμε ώστε να δίνουν όλα τα απαιτούμενα εφόδια στα στελέχη του Εμπορικού Ναυτικού μας. Στόχος μας, μέσω του εξοπλισμού με τα πλέον σύγχρονα μέσα, είναι να ενισχύσουμε το εκπαιδευτικό έργο στις δυο εκπαιδευτικές δομές και να αποκτήσει το στελεχιακό δυναμικό την απαιτούμενη εξειδίκευση, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες στελέχωσης των ελληνικών πλοίων», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Μετά το τέλος της επίσκεψής του στο Δήμο Θερμαϊκού ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φρόντισε να δημιουργήσει σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς το υπόβαθρο, ώστε να αναπτυχθεί ο τουρισμός, που αποτελεί κύρια πηγή εισοδήματος για χιλιάδες συμπολίτες μας και έχει δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Είμαστε εδώ, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Ήμασταν εδώ στις μεγάλες καταστροφές από τις θεομηνίες από την πρώτη στιγμή, παρέχοντας μηχανήματα, κηρύσσοντας την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αποκαθιστώντας όλες τις ζημιές. Και παράλληλα, υλοποιούμε αντιπλημμυρικά έργα σε περισσότερα από δέκα ρέματα της περιοχής, πολλά από τα οποία ολοκληρώθηκαν. Δρομολογήσαμε την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων στο δίκτυο ύδρευσης της Περαίας και των Νέων Επιβατών, ώστε να περιορίσουμε τις διαρροές και την κατασπατάληση νερού. Ολοκληρώσαμε τις συντηρήσεις σε τμήματα του άξονα Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας, στα διοικητικά όρια του Δήμου Θερμαϊκού ως τη Ναυτική Σχολή και ήδη προγραμματίσαμε την παρέμβαση για τη βελτίωση και επισκευή του ίδιου άξονα από την είσοδο της Περαίας μέχρι τη Νέα Μηχανιώνα. Παράλληλα βελτιώνουμε και επισκευάζουμε την οδό Θεσσαλονίκης – αεροδρομίου ‘Μακεδονία’. Τα συνεργεία της Περιφέρειας είναι διαρκώς στον κεντρικό οδικό άξονα σύνδεσης του Δήμου Θερμαϊκού με το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και προγραμματίζουμε τη μεγάλη παρέμβαση αναβάθμισης του δρόμου, σε συνεργασία με το Δήμο. Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για το αύριο της περιοχής. Υλοποιούμε σταδιακά την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, που θα δώσει υπεραξία ειδικά στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Θερμαϊκού και θα φέρει ακόμη περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή. Κι επίσης, έχουμε διασφαλίσει τις προϋποθέσεις και τα κονδύλια, ώστε να υλοποιήσουν οι αρμόδιοι φορείς τη Θαλάσσια Συγκοινωνία, πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου επιτέλους να γίνει πράξη ένα έργο για τη μητροπολιτική Θεσσαλονίκη, που καθυστερεί με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Στην Επανομή προγραμματίσαμε την εγκατάσταση συστήματος Seatrac για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία στην παραλία, όπως αυτό που λειτουργεί ήδη με μεγάλη επιτυχία στους Νέους Επιβάτες. Υποστηρίζουμε τις δομές παροχής βασικών αγαθών στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, δηλαδή το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και τα Συσσίτια, ενώ δημιουργήσαμε και λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου. Στον τομέα της Παιδείας, στην Περαία κατασκευάζουμε το 5ο Δημοτικό Σχολείο, που ήταν το πρώτο έργο σχολικής στέγης που εντάξαμε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, ενώ ολοκληρώσαμε και τις εργασίες στο 9ο Νηπιαγωγείο. Εξοπλίσαμε το Κέντρο Υγείας στη Νέα Μηχανιώνα, αποκαταστήσαμε τις ζημιές που υπέστη από τις θεομηνίες και ήδη το ανακαινίζουμε, καθώς αποτελεί την κεντρική δομή Υγείας στην περιοχή. Με το έργο μας δυναμώνουμε το Δήμο Θερμαϊκού σε όλα τα επίπεδα, δυναμώνουμε τη Μακεδονία κάθε μέρα».