Επίσκεψη σε περιοχές του Δήμου Σκύδρας στην Πέλλα πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αρχικά ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στην Πέλλα, επισκέφτηκε τα Σεβαστιανά, όπου συνομίλησε με κατοίκους για τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους.


Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε τη σπουδαιότητα της νέας παρέμβασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην επαρχιακή οδό Σκύδρας – Σεβαστιανών. «Πρόκειται για ένα από τα ζητήματα που απασχολεί την τοπική κοινωνία, όπως άλλωστε και όλους εμάς, καθώς αφορά στην οδική ασφάλεια και τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών της περιοχής. Ξεκινήσαμε την ανάπλαση πέριξ της επαρχιακής οδού, ένα έργο που θα βελτιώσει τόσο την εικόνα, όσο και τη λειτουργικότητα του δρόμου, ο οποίος εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου», τόνισε ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης».

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη στο Ριζό, κάνοντας στάση στην είσοδο του χωριού, όπου βρίσκεται το μνημείο Ποντιακής Λύρας. «Ένα τοπόσημο ανεκτίμητης συμβολικής αξίας για τους Πόντιους, που υπενθυμίζει τον διαρκή αγώνα για την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η ποντιακή λύρα αιώνιο σύμβολο, καθώς φέτος μετράμε 100 χρόνια από τη Γενοκτονία, υπογραμμίζει και τον πολιτιστικό πλούτο που έφεραν μαζί τους οι Πόντιοι στην Κεντρική Μακεδονία, για να στεριώσει και να δημιουργήσει τη δική τους τοπική παράδοση στη νέα τους πατρίδα, που τους οφείλει πολλά», όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε στη συνέχεια το Αρσένι, το Λουτροχώρι και ακολούθως την έδρα του Δήμου, τη Σκύδρα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο έργο που έχει ολοκληρωθεί και υλοποιείται στην περιοχή: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα τη μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων στο Δήμο Σκύδρας. Υλοποιούμε σειρά έργων ύδρευσης για τη διασφάλιση ποιοτικού πόσιμου νερού σε όλους τους οικισμούς. Αποκαταστήσαμε τις χωματερές στο Δήμο και προγραμματίσαμε ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις σε δρόμους, όπως η παλιά εθνική οδός στην περιοχή της Κέλλης, αλλά και στο Ριζό. Αρχίζουμε το έργο συντήρησης στο τελωνείο της Σκύδρας, που εξυπηρετεί τη βασική παραγωγική δραστηριότητα στην περιοχή, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση των εξαγωγών, ενώ κατασκευάσαμε και λειτουργεί ήδη το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, εξυπηρετώντας τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Στο Μαυροβούνι προχωρήσαμε σε ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ ενισχύουμε την Παιδεία, με την προμήθεια εξοπλισμού για τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης της Σκύδρας και με τη διαμόρφωση λεβητοστασίου στο Δημοτικό Σχολείο Άσπρου. Θέλω με την ευκαιρία να επισημάνω εκ νέου προς την κυβέρνηση την ανάγκη να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες από τις καταστροφές που υπέστησαν πέρσι και να μεριμνήσει ο ΕΛΓΑ για την άμεση αποζημίωση των παραγωγών από τις πρόσφατες θεομηνίες. Είναι ζήτημα επιβίωσης των αγροτών και ως Περιφέρεια ήδη έχουμε ασκήσει τις απαιτούμενες πιέσεις στην κυβέρνηση για να λυθεί».

Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε και την πρότυπη μονάδα τυποποίησης, συσκευασίας και εμπορίας φρέσκων φρούτων «ΝΕΑ EXFRUTA ΑΒΕΕ», όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της και συνομίλησε με τους εργαζόμενους. «Σήμερα επισκεφτήκαμε μια παραγωγική μονάδα, η οποία διακινεί 60.000 τόνους προϊόντων της περιοχής ανά έτος με το σύνολό τους να πηγαίνει στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια 100% εξαγωγική επιχείρηση. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στη στήριξη τέτοιων επιχειρήσεων και προσπαθειών και απόδειξη είναι ότι είμαστε η σταθερά πρώτη Περιφέρεια της χώρας στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, καταγράφοντας στα χρόνια της κρίσης αύξηση 50% στις εξαγωγές μας συνολικά, πολύ πάνω από τον εθνικό μέσο όρο», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.