Επίσκεψη στην Αξιούπολη και το Πολύκαστρο του Κιλκίς πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αρχικά ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στο Κιλκίς, επισκέφτηκε το Κτηνιατρικό Κέντρο Αξιούπολης, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, που εδρεύει στην Αξιούπολη, τη λαϊκή αγορά και το κέντρο της πόλης, όπου συνομίλησε με πολίτες, παραγωγούς, καταστηματάρχες, εμπόρους, επαγγελματίες και εργαζόμενους για τα ζητήματα της περιοχής. Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε την αγορά του Πολυκάστρου και την Ιερά Μονή Οσίου Νικοδήμου.


Αναφερόμενος στο έργο που έχει γίνει στην περιοχή, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Στην Αξιούπολη και το Πολύκαστρο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε και συνεχίζει να υλοποιεί βασικές παρεμβάσεις βελτίωσης της ασφάλειας και της ποιότητας των μετακινήσεων, που είναι ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή. Τόσο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όσο και για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, του εμπορίου, των εξαγωγών και της εξωστρέφειας του αγροτικού τομέα. Ολοκληρώσαμε τις εργασίες για την άρση της επικινδυνότητας στην επαρχιακή οδό Αξιούπολης – Γοργόπης – Γουμένισσας – Καστανερής και πλέον είναι σε εξέλιξη η συντήρηση του ίδιου άξονα. Υλοποιούμε έργα βελτίωσης στο βασικό οδικό δίκτυο της περιοχής και συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Πολυκάστρου – Αξιούπολης, καθώς και έργα συντήρησης, αποκατάστασης ζημιών, αντικατάστασης προστατευτικών στηθαίων και σήμανσης στην παλαιά εθνική οδό, από τα όρια του νομού Θεσσαλονίκης μέχρι το Πολύκαστρο και τους Ευζώνους. Άκουσα το αίτημα των πολιτών για την κατασκευή της γέφυρας του Αξιού, ώστε να συνδεθούν καλύτερα η Αξιούπολη με το Πολύκαστρο και τους τόνισα ότι ήδη η Περιφέρεια έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να γίνει η απαιτούμενη μελέτη και να προχωρήσει το έργο. Δεν μένουμε όμως μόνο στις οδικές υποδομές. Για το περιβάλλον, ολοκληρώσαμε τις εργασίες αποκατάστασης των παλιών χωματερών τόσο στην Αξιούπολη, όσο και στο Πολύκαστρο. Για την Παιδεία υλοποιούμε εργασίες συντήρησης στο Λύκειο Πολυκάστρου και στο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης. Για τον αθλητισμό χρηματοδοτούμε την προμήθεια του εξοπλισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αξιούπολης. Το έργο της Περιφέρειας είναι σε κάθε γωνιά της Κεντρικής Μακεδονίας».