Συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Χαλκιδικής, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τον Άγιο Νικόλαο, τη Νικήτη, τη Σάρτη, τη Συκιά και το Νέο Μαρμαρά, συζητώντας με κατοίκους τα θέματα που απασχολούν συνολικά το Δήμο Σιθωνίας, αλλά και την προετοιμασία τους για τη φετινή θερινή τουριστική περίοδο. Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου, αλλά και το ΚΑΠΗ Νικήτης, όπως και σειρά άλλων υπηρεσιών στην περιοχή.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα εξαιρετικά σημαντικά έργα της Περιφέρειας, σε όλους τους τομείς, με έμφαση τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών κάθε οικισμού ξεχωριστά: «Το έργο μας είναι εμφανές και στη Χαλκιδική. Στο δεύτερο πόδι αντιμετωπίζουμε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για τους κατοίκους, που είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση, η οποία εκκρεμούσε επί πολλά χρόνια. Λύνοντας σταδιακά και τα ζητήματα προσβασιμότητας δίνουμε νέα αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, ενώ οι ενισχύσεις μας στις τουριστικές επιχειρήσεις αναβαθμίζουν αποφασιστικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Γι’ αυτό φροντίζουμε και ο οδικός άξονας που συνδέει τη Θεσσαλονίκης με το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί με μεγαλύτερη ασφάλεια και με πιο ποιοτικό τρόπο μια από τις σημαντικότερες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Επισκέφτηκα τον Άγιο Νικόλαο, όπου ολοκληρώσαμε τις εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου ‘Ζηνόζη’ του Δήμου Σιθωνίας και διασφαλίσαμε ποιοτικό πόσιμο νερό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Στη Νικήτη ολοκληρώσαμε τη μεγάλη παρέμβαση για την ανάπλαση της παραλίας, ολοκληρώσαμε το Κέντρο Κοινότητας του δήμου που προσφέρει βοήθεια στους ευάλωτους συμπολίτες μας, ολοκληρώσαμε τις εργασίες στο Γυμνάσιο και τα έργα για την κατασκευή κτιρίου Επαγγελματικού Λυκείου, ενώ κατασκευάσαμε και το διθέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο. Προγραμματίσαμε το μεγάλο έργο των αναγκαίων κυκλοφοριακών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στον κεντρικό δρόμο της Νικήτης. Υλοποιούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλη τη Σιθωνία. Στη Συκιά δημοπρατούμε την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία του κεντρικού ρέματος και ολοκληρώνουμε την κατασκευή λιμενίσκου μικρών σκαφών της περιοχής.


Στη Σάρτη πέρσι αποδείξαμε την ετοιμότητά μας για την επιτυχή αντιμετώπιση των πυρκαγιών, προστατεύοντας μια δύσκολη περιοχή για κατασβέσεις, χάρη στη άμεση και έγκαιρη επέμβασή μας, ενώ καθαρίσαμε άμεσα την περιοχή για να μην υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα και να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον και η φετινή τουριστική περίοδος. Στο Ν. Μαρμαρά ολοκληρώσαμε τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης και ενισχύουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του οικισμού. Ολοκληρώσαμε επίσης τις παρεμβάσεις μας στο Γυμνάσιο του Ν. Μαρμαρά, με την αναβάθμιση του σχολείου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Λόγια λίγα, έργα πολλά και για τη Σιθωνία».