Επίσκεψη στην πόλη του Κιλκίς πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του Κιλκίς, επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά και το κέντρο της πόλης και μετέβη στην εκδήλωση εθελοντικής αιμοδοσίας του παραρτήματος Κιλκίς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου συνεχάρη τα στελέχη του ΕΕΣ και τους εθελοντές αιμοδότες, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας και την ανάγκη «να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότεροι πολίτες και να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες. Χαρίζετε με την πράξη σας ζωή», όπως είπε.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνομίλησε με καταναλωτές, παραγωγούς, εμπόρους και επαγγελματίες στη λαϊκή αγορά, ενώ στην κεντρική αγορά της πόλης συζήτησε με καταστηματάρχες και κατοίκους για την πορεία της τοπικής οικονομίας, την αγοραστική κίνηση, τα εισοδήματα των πολιτών, τις θέσεις εργασίας και για τα θέματα λειτουργίας της πόλης του Κιλκίς.

Αναφερόμενος στο έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην πόλη του Κιλκίς, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Στο Κιλκίς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ολοκληρώσει και συνεχίζει να υλοποιεί ένα σύνολο παρεμβάσεων, που έχουν βελτιώσει και θα βελτιώσουν περαιτέρω την καθημερινότητα των πολιτών. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δημιουργήσει τις συνθήκες για να είναι το Κιλκίς ένα από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της Μακεδονίας.

Ολοκληρώσαμε την κατασκευή του τμήματος Μαυρονερίου – Κιλκίς του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη – Κιλκίς – Δοϊράνη. Πριν από λίγους μήνες εγκαινιάσαμε τη νέα είσοδο του Κιλκίς και τα οφέλη από αυτό το σημαντικό έργο τα γνωρίζει όλη η κοινωνία της πόλης. Οι ασφαλείς μετακινήσεις και μεταφορές για τους πολίτες, τους παραγωγούς, τις επιχειρήσεις, τις εξαγωγές είναι πραγματικότητα. Με την ολοκλήρωση του τμήματος Ασσήρου – Νέας Σάντας, που κατασκευάζουμε, αυτός ο οδικός άξονας δεν θα υστερεί σε τίποτα συγκριτικά με τους πιο σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους. Ενισχύσαμε τη σημαντικότερη υποδομή υγείας του νομού, χρηματοδοτώντας την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Στον τομέα της Παιδείας, εξοπλίσαμε τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης του Δήμου και συντηρούμε το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς. Επίσης, προχωρούμε στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και τώρα σχεδιάζουμε την εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας ανοιχτού τύπου στο ίδιο κτίριο.

Σημαντικό είναι και το κοινωνικό μας έργο, καθώς υποστηρίζουμε το κέντρο πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, δημιουργήσαμε και εξασφαλίσαμε τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, στηρίζουμε και ενισχύουμε τη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης ΑΜΕΑ Κιλκίς και το Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ‘ΒηματίΖΩ’ και υλοποιούμε τις εργασίες για την κατασκευή οίκου ευγηρίας και θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων Κιλκίς.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι παρούσα στη μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Κιλκίς. Με το έργο μας δυναμώνουμε το Κιλκίς, δυναμώνουμε τη Μακεδονία».