Σε έναν από τους σημαντικότερους επιμορφωτικούς οργανισμούς εξελίσσεται το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας καθώς οι επιμορφωτικές του δράσεις προς το κοινό εξαπλώνονται πλέον πέρα από τα όρια της Έδεσσας.

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο της Σκύδρας, σπουδαστές και εκπαιδευτές της ειδικότητας “ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ”, εκπαίδευσαν για 5η φορά τη φετινή χρονιά συμπολίτες μας, στο ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της παροχής ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ σε άτομα που κινδυνεύουν. Αφορμή για την υλοποίηση της επιμορφωτικής αυτής δράσης στην Σκύδρα αποτέλεσε η πρόσκληση του “ΑΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΛΟΥΤΡΟΧΩΡΙΟΥ”, ο οποίος στα πλαίσια του εορτασμού της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ζήτησε τη συνδρομή του ΔΙΕΚ Έδεσσας για τη συνδιοργάνωση σεμιναρίου εκπαίδευσης στη Βασική Υποστήριξη Ζωής (ΚΑΡΠΑ). Το κοινό ενθουσιάστηκε από τον επαγγελματισμό που επέδειξαν οι σπουδαστές-ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ του ΙΕΚ, οι οποίοι ευρισκόμενοι πλέον προς το τέλος των σπουδών τους, δείχνουν καθ’ όλα έτοιμοι να παρέχουν τις τόσο κρίσιμες και εξειδικευμένες γνώσεις που κατέκτησαν στο ΙΕΚ Έδεσσας για την προστασία των συνανθρώπων τους.


Το “γλυκό” παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και οι σπουδαστές ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ του ΙΕΚ Έδεσσας οι οποίοι ετοίμασαν ένα φανταστικό μπουφέ γλυκισμάτων ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις τόσο για την ομορφιά του, όσο και για την γευστική απόλαυση που χάρισε στους παρευρισκόμενους.