Λίμνη Βεγορίτιδα, Καϊμακτσαλάν, Παλιός Άγιος Αθανάσιος, Χιονοδρομικό, Ανεμοδρόμιο, τζαμί Άρνισσας, Καταρράκτες, Βαρόσι, Λόγγος Έδεσσας, Γενί τζαμί Έδεσσας, Βυζαντινή γέφυρα, Εκκλησίες, Κανναβουργείο, Λίμνη Άγρα Νησίου Βρυττών, Μύλοι, αποτελούν τα βασικά συστατικά μιας επιτυχημένης τουριστικής πρότασης.

Μια πρόταση η οποία αν εκτελεστεί σωστά, θα μπορούσε να αποτελεί κινητήριο δύναμη και μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας του Δήμου μας. Συμπληρωματικής ενδεχομένως δραστηριότητας για πολλούς , συνδυαστικά πάντα με την κύρια δύναμή μας, την ποιοτική αγροτική μας παραγωγή.

Δεν αρκούν όμως τα αξιοθέατα για να πετύχει. Χρειάζεται άμεσα έναν καλό διαχειριστή, κάποιον που θα μπορέσει να φέρει εις πέρας ένα μεγάλο όραμα που χρόνια συζητείται και που ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Την τουριστική ενοποίηση, αξιοποίηση και προβολή των παραπάνω.

Είναι απαιτητό, η τουριστική ενοποίηση να πραγματωθεί υπό την σκέπη και προστασία του Δήμου. Να προωθηθεί ταυτόχρονα προς τα έξω ως ένα καλό πρόγραμμα, ενιαίο, όπου η μια περιοχή θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της άλλης.

Να δημιουργηθεί ένα τέτοιο τουριστικό brand name που θα είναι ακλόνητο σε οποιαδήποτε οικονομική μεταβολή παρουσιάζεται στη χώρα.
Ίσως, ο μοναδικός δήμος που συνδυάζει και βουνό και λίμνη και χιονοδρομικό και καταρράκτες και αρχαία. Και όλα σε κοντινές αποστάσεις.

Ζούμε σε εποχές οικονομικής κατάρρευσης. Είναι ο Δήμος εκείνος που οφείλει να σταθεί στο πλευρό όλων όσων πλήττονται εφαρμόζοντας μια πολιτική ανάπτυξης και ανάδειξης του εξαιρετικού τόπου μας.

Μούλας Νίκος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Τσεπκεντζή
“Κοινωνία σε Κίνηση”