Η Νέα Πρόταση Πολιτών Έδεσσας Βεγορίτιδας σας εύχεται Χρόνια Πολλά και καλά. Το μήνυμα της Ανάστασης να φτάσει σε όλους για την ανατροπή θέσεων, απόψεων, νοοτροπιών στον Δήμο Έδεσσας.

Σχολιάζοντας το δελτίο τύπου της 16/04/2019 του συνδυασμού «Κοινωνία σε Κίνηση» του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Τσεπκεντζή καταθέτουμε τα εξής: Αντί η «Κοινωνία σε κίνηση» να αντιδράσει προς την κ. Τζάκρη για την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας, που δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αυτή πανηγυρίζει. Αντί να υποδείξει το λάθος, η «Κοινωνία σε κίνηση» δίνει συγχαρητήρια στη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ας μας πουν, με ποια διαβούλευση των τοπικών αρχών, θεσμών και φορέων, πάρθηκε αυτή η απόφαση; Οι προτάσεις που καταθέσαμε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Εδεσσαϊκή στο 4ο debate τι απόγιναν; Φαίνεται όμως ότι η ελλιπής πρόταση για ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας της κας Τζάκρη κάτι κρύβει. Είναι η ουρά της πρότασης που κατέθεσε η Νέα Πρόταση Πολιτών στο 4ο DEBATE. Δίστασε η κα Τζάκρη να υιοθετήσει πλήρως την θέση μας για ίδρυση τμήματος Αρχαιολογίας, που αυτό θα είχε ως συνέπεια την ίδρυση αρχαιολογικού μουσείου με την δραστηριότητα του τμήματος.
Πήραν λοιπόν την πρόταση μας, φτιάξανε ένα υποκατάστατο χωρίς υπόβαθρο (τμήμα μουσειολογίας) και ξεκίνησαν κατά την άποψη μας αντίστροφα από αυτό που έπρεπε. Πρώτα κάνουμε ανασκαφές και μετά ασχολούμαστε με τα Μουσεία! Είναι γνωστή η ιστορία Αβδηριτών που πρώτα κατασκεύασαν υδραγωγείο και ύστερα έψαχναν για νερό.
Στο Δελτίο τύπου η «Κοινωνία σε Κίνηση» ξαναμασάει την πρόταση μας με αλλοιωμένο στόχο (τμήμα μουσειολογίας) περί πολιτιστικής κληρονομιάς και σύνδεση με την τοπική οικονομία. Συμφωνούμε με την αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς, αρκεί αυτό να γίνεται στο πλαίσιο της δημοκρατικής διαβούλευσης, για να καταλήξουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα, πράγμα το οποίο εσείς ξεχνάτε. Προς τι λοιπόν οι πανηγυρισμοί;
Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι για την εξαγγελθείσα Σχολή Μουσειολογίας, που είναι καλοδεχούμενη, η Έδεσσα μένει ¨στο περίμενε¨ και σε δεύτερη μοίρα, αφού πρώτα πρέπει να λειτουργήσει – και μάλιστα από φέτος – η Σχολή Μουσειολογίας στον Πύργο της Ηλείας!