Πέμπτη 9 Μαΐου και η κυρία Καϊλή βρέθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του για να φιλοξενήσει το Εναρκτήριο Συνέδριο για τη διαφορετικότητα στις Επιχειρήσεις στα πλαίσια των δράσεων της Χάρτας Διαφορετικότητας (Diversity Charter), μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής πρόλαβε να αναφερθεί σε μια σειρά από ενδιαφέροντα ζητήματα.

Η εφαρμογή στην Ελλάδα της Χάρτας Διαφορετικότητας καθώς και η αλλαγή νοοτροπίας, ήθους και ύφους στη συμπεριφορά, είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα, είπε ξεκινώντας την ομιλίας της.

Πιο συγκεκριμένα, η οικονομία προχωράει ταχύτατα στην ψηφιακή εποχή και ολοκλήρωση. Η πρόσβαση στην απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων σε όλο και μεγαλύτερα κοινά, είναι μια πρόκληση για το μέλλον, είπε.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τεχνολογία Blockchain, για εμπιστοσύνη στις συναλλαγές των πολιτών χωρίς μεσάζοντες και κρυφές χρεώσεις, στο νομοθετικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και στην προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τουρισμού από πολυεθνικές και μεσάζοντες με το θεσμικό πλαίσιο κανόνων για τις ψηφιακές πλατφόρμες. Θέματα, που είναι σε θέση να αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε και σκεφτόμαστε, στα πλαίσια της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Όλα τα παραπάνω αλλά και πολλά ακόμα, αποτελούν την ατζέντα του μέλλοντος, είπε και έκλεισε την σύντομη παρέμβαση της.