Ο Πανάγος Προμογιάννης είναι ένας άνθρωπος της «πιάτσας», φιλικός, χαμογελαστός και με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές αποφάσισε να εκφραστεί μέσα από τον συνδυασμό «Κοινωνία σε Κίνηση», του υπ. δημάρχου κ. Γιάννη Τσεπκεντζή. Ο Πανάγος έρχεται καθημερινά σ’ επαφή με πολλούς από τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μας ακούγοντας τά προβλήματα και τις ανησυχίες τους. Εργατικός και μαχητικός, όπως έμαθε πάντα να είναι, είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του με σκοπό τη βελτίωση τής ποιότητας της ζωής των κατοίκων του Δήμου μας. Στις ερωτήσεις μας απάντησε με ευθύτητα και σαφήνεια. Ας δούμε, λοιπόν, τι μας είπε.

Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με τα κοινά και ιδιαίτερα με τον Δήμο Έδεσσας;

Η αγάπη μου για τον τόπο μου αλλά και η καθημερινή συναναστροφή με τους συμπολίτες μου ήταν αυτό που μου έδωσε την ώθηση να ασχοληθώ με τα κοινά. Λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας καθημερινά ακούω προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι συμπολίτες μας και τα παράπονά τους. Δεν ανήκω στους ανθρώπους του «καναπέ», ήθελα να βγω στο «στίβο της μάχης», όπως είμαι καθημερινά στην επιχείρησή μου, και να δημιουργήσω ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και τους συμπολίτες μου. Σαφώς, σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε τόσο το πρόσωπο του κ. Γιάννη Τσεπκεντζή όσο και η ομάδα της «Κοινωνίας σε Κίνηση». Είναι μια ομάδα με ρεαλιστικούς στόχους και όραμα για το αύριο.

Ποια προβλήματα σου μεταφέρουν και πως πιστεύεις ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Οι προβληματισμοί που μου καταθέτουν οι συμπολίτες μου αφορούν, κυρίως, προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Ενδεικτικά αναφέρω προβλήματα που σχετίζονται με τους πράσινους χώρους, την καθαριότητα, τα αδέσποτα κ.α. Φυσικά, δεν παραλείπουν ν’ αναφερθούν και σε καίρια ζητήματα, όπως η τουριστική προβολή του Δήμου μας και η αγροτική ανάπτυξή του. Όλα μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν μ’ ένα ολοκληρωμένο και σαφές πρόγραμμα. Το δικό μας πρόγραμμα είναι υλοποιήσιμο και άρτια καταρτισμένο. Δεσμευόμαστε για την εφαρμογή του.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες ανάγκες που έχει η πόλη της Έδεσσας κατά τη γνώμη σας;

Η Έδεσσα αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη είναι η «Ανάπτυξη» και ό,τι μπορεί να εμπεριέχει ο παραπάνω πολυχρησιμοποιημένος όρος. Ανάπτυξη οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική. Αυτή μπορεί να έλθει μόνο με την εξωστρέφεια του Δήμου μας. Όταν λέμε εξωστρεφής Δήμος εννοούμε έναν Δήμο που θα γίνει πόλος έλξης για τους τουρίστες, μέσω της προβολής της φυσικής ομορφιάς του αλλά και των αγροτικών προϊόντων του. Ο Δήμος θα είναι κινητήριος μοχλός και αρωγός της προσπάθειας για καλύτερες μέρες.

Αν μπορούσες να κοιτάξεις στα μάτια κάθε συμπολίτη μας και κάθε συμπολίτισσάς μας, ποιο μήνυμα θα ήθελες να τους στείλεις;

Να πάρουν μέρος στις εκλογές! Η ψήφος τους είναι η φωνή της επόμενης ημέρας και των ανθρώπων που θα επιλέξουν. Να μην βασιστούν μόνο στις διαπροσωπικές σχέσεις αλλά να δουν το όραμα και τις φρέσκες σκέψεις που έχει ένας συνδυασμός. Η «Κοινωνία σε Κίνηση» και ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Τσεπκεντζής διαθέτουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα δώσουν πνοή στην πόλη μας.