Νέο βίντεο, με τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην Κεντρική Μακεδονία, που ανέλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια, ανάρτησε στα social media ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο βίντεο εμφανίζονται ορισμένες από τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, να μειωθεί η ανεργία και να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και νέο εισόδημα, αλλά και τα αποτελέσματά τους, που δίνουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μεγάλες πρωτιές στον τουρισμό και τις εξαγωγές.

Μεταξύ αυτών, η χρηματοδότηση 1.358 επιχειρήσεων και 152 τουριστικών επιχειρήσεων, η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα, του εμπορίου, του τουρισμού και των υπηρεσιών με 130 εκ. ευρώ.

«Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα, μειώνουμε την ανεργία, δυναμώνουμε τη Μακεδονία», είναι το σύνθημα της «Αλληλεγγύης», που προβάλλεται στο βίντεο.

Το μήνυμα του Απόστολου Τζιτζικώστα μέσα από το νέο βίντεο είναι το εξής:

«Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε δίπλα στις τοπικές μας επιχειρήσεις και τις στηρίζουμε για να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικές. Για να φτάσουν τα μακεδονικά προϊόντα σε ακόμη περισσότερες αγορές. Για να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες σταθερές και καλές θέσεις εργασίας. Χρηματοδοτήσαμε 1.358 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας και 152 επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού. Ενισχύουμε με 130 εκ. ευρώ επιχειρήσεις στον πρωτογενή τομέα, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες. Οι νίκες που πετύχαμε: Η πρωτιά εδώ και τρία χρόνια στις αφίξεις τουριστών. Η πρωτιά στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Η αύξηση κατά 50% συνολικά των εξαγωγών. Δημιούργησαν νέο εισόδημα και θέσεις εργασίας. Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα, μειώνουμε την ανεργία, δυναμώνουμε τη Μακεδονία».