«Από τα τέλη Μαρτίου η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μιλούσε για τα «αυξημένα» μέτρα που θα λάβει φέτος για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Άλλωστε τα περσινά φαινόμενα με την έξαρση των κρουσμάτων ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια μας, δεν άφηναν περιθώρια για εκ νέου ολιγωρίες. Τελικά, φτάσαμε στις 14 Απριλίου για να αρχίσουν οι ψεκασμοί, ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες, στις 20 Μαΐου, ξεκίνησαν και οι αεροψεκασμοί. Τα κουνούπια ωστόσο δεν ακολουθούν τους ρυθμούς του κ. Τζιτζικώστα και το πρόβλημα είναι ήδη έντονο σε πολλές περιοχές τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και των υπολοίπων περιφερειακών ενοτήτων», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» τόνισε επίσης για το θέμα ότι, «επειδή εκτός της όχλησης, τίθεται σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ανεπάρκεια, η έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του όποιου σχεδίου, έχουν επιπτώσεις. Για άλλη μια χρονιά είμαστε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να μην χρειάζεται να το συζητάμε πλέον. Υπήρχε μια ελπίδα ότι φέτος, που είναι εκλογική χρονιά, οι αρμόδιοι θα είχαν μεριμνήσει να μην δυσκολέψουν περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών. Φαίνεται όμως πως ούτε έτσι δεν μπορεί να πάρει μπροστά και να λειτουργήσει σωστά η μηχανή της ομάδας που θέλει να μας «δυναμώσει» περισσότερο! Περιμένοντας… ας φροντίσουμε, όλοι οι πολίτες, να λάβουμε τα βασικά μέτρα προστασίας!»