Είναι ώρα για πράξεις. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, οι τοπικές αρχές, οι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς της Πέλλας, χρειάζεται να συμπαρασταθούμε στους πληγέντες αγρότες.

Την στιγμή που κάποιοι σκέφτονται την άφιξή τους σε παραλίες, πολλοί αγρότες της περιοχής μας βρίσκονται σε απόγνωση, έχοντας χάσει τις παραγωγές τους από τις απανωτές θεομηνίες.

Ακόμη, μεγάλο μέρος των επιτραπέζιων ροδακίνων συσσωρεύονται στα ψυγεία, καθώς οι έμποροι δυσκολεύονται να τα προωθήσουν στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Πρότασή μου είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να προβεί σε ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ των επιτραπέζιων ροδακίνων, με σχετικές διαδικασίες αποζημίωσής τους, αλλά και τη δυνατότητα ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗΣ των νωπών προϊόντων.

Η καλοκαιρινή περίοδος στην Πέλλα, μας θέλει κοντά στους παραγωγούς προκειμένου να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες προώθησης της αγροτικής παραγωγής και των δικαιωμάτων των παραγωγών. Η κινητοποίηση των προηγούμενων ημερών δεν πρέπει να ανασταλεί ενόψει της προεκλογικής εβδομάδας που έρχεται.

Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη
Υποψήφια Βουλευτής Πέλλας με τη ΝΔ

Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΚΜ