Η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου των υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο, αντίθετα από άλλων κομμάτων, δεν υπάρχει εκπροσώπηση της Έδεσσας (5 υποψηφιότητες από τα Γιαννιτσά και μια από την Σκύδρα) επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μας πριν τις εκλογές.

Υποστηρίζαμε πως τα κέντρα λήψης αποφάσεων δεν αντιλαμβάνονται την πόλη μας σαν πρωτεύουσα νομού. Επιβεβαιώνει επίσης την ανυπαρξία κάποιων, εκλεγμένων η μη, που θέλουν να εμφανίζονται σαν πολιτικοί παράγοντες αυτού του κόμματος στην Έδεσσα, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν ακριβώς την ίδια αντίληψη. Είναι οι ίδιοι που πάλεψαν με νύχια και με δόντια για την συσπείρωση της παράταξης που εκπροσωπούσε την Νέα Δημοκρατία στις δημοτικές εκλογές, το οποίο μάλλον ήταν και το μόνο που τους ενδιέφερε. Τώρα λοιπόν που η πόλη μας έμεινε χωρίς εκπροσώπηση από το κόμμα που εκπροσωπούν, περιμένουμε με αγωνία να μας αποδείξουν το αντίθετο καταγγέλλοντας ανοιχτά αυτήν την αδικία με δημόσιες δηλώσεις τους.
Είναι λυπηρό ότι μεγάλες απαιτήσεις της κοινωνίας μας, όπως για παράδειγμα το οδικό δίκτυο σύνδεσης της πόλης με την Θεσσαλονίκη, θα μείνουν σίγουρα και αυτήν τη φορά χωρίς άμεσο διεκδικητή – βουλευτή από την Έδεσσα και μάλιστα μέσα στο κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα. Δηλώνουμε λοιπόν προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Ενωτική Δράση θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πόλης μας και των πολιτών μας μέσα από την ρυθμιστική μας θέση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Από τη θέση μας αυτή θα διεκδικήσουμε, όπως είχαμε δηλώσει προεκλογικά, όλους τους μεγάλους στόχους του Δήμου μας (οδικό δίκτυο, πανεπιστημιακά τμήματα κλπ) καλώντας σε συστράτευση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Έδεσσας από οποιοδήποτε κόμμα θα μας βρει αντίθετους και θα την καταγγέλλουμε, ώστε οι συνδημότες μας να ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλογιστεί το μέγεθος της ευθύνης του για την επί δεκαετίες κατάντια αυτού του τόπου.