Συμπολίτισσα/ συμπολίτη ,
στις 7 Ιουλίου 2019 καλούμαστε να προσέλθουμε στις κάλπες , να ψηφίσουμε, να αποφασίσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας αλλά και του κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά. Στις 7Ιουλίου ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Η Ευθύνη είναι τεράστια , αφορά τον κάθε ψηφοφόρο και δεν διαχέεται σε ένα απρόσωπο σύνολο. Είναι η κατάληξη μιας σοβαρής διεργασίας, όπου καλείται να αξιολογήσει πεπραγμένα Κυβερνήσεων του παρελθόντος, να κατανοήσει τα Προγράμματα των Κομμάτων που διεκδικούν τη ψήφο του και φυσικά να βάλει στο περιθώριο την επίδραση επικίνδυνων προπαγανδιστών, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, επιβεβαιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο τη διαπλοκή των μέσων μαζικής ενημέρωσης με τη πολιτική.
Η καθαρή ματιά, η σωστή ενημέρωση και η υπευθυνότητα που επιδεικνύουμε είναι τα μόνα στοιχεία που διασφαλίζουν την ορθή επιλογή.
Το ερώτημα λοιπόν που εύλογα προκύπτει είναι αν και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την ορθή επιλογή.
Κατά την άποψη μου ΝΑΙ και για πολλούς λόγους!
Την τετραετία διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ συνέβησαν κοσμογονικές αλλαγές στη χώρα. Η πρόσκρουση στα βράχια των αγορών αποφεύχθηκε, περισώθηκε η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία της Ελλάδας, σταθεροποιήθηκε με ανοδική πορεία η οικονομία γεγονός που επέτρεψε τη δημιουργία πλεονάσματος για την υλοποίηση μέτρων για την ανακούφιση των αδύναμων και των κατώτερων οικονομικά στρωμάτων.
Εικόνες τραγικές ανθρώπων που διαγκωνίζονταν για να προλάβουν ένα κομμάτι ψωμί ή λίγα τρόφιμα δεν τις ξαναείδαμε… όμως και δεν πρέπει να τις ξεχνάμε!
Η λήθη θα αποτελούσε άφεση αμαρτιών στις προηγούμενες κυβερνήσεις που ευθύνονται για την εξαθλίωση και η άφεση θα εκθρέψει εκ νέου την αλαζονεία και την έπαρσή τους με τις γνωστές συνέπειες για τη χώρα.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη, δημιούργησε ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο και προστάτευσε από τους καιροσκόπους της αγοράς τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες, ενώ με σοβαρότητα στην οικονομική διαχείριση διασφάλισε προοπτική για τη χώρα , αναπτυξιακό υπόβαθρο, επενδυτική δυναμική και τελικά οδήγησε την χώρα στην έξοδο από τα μνημόνια.
Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε,
Το έργο ΣΥΡΙΖΑ επιτεύχθηκε στην πιο δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία που βίωσε η χώρα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και είναι εξόφθαλμα ορατό σε όποιον επιστρατεύει κοινό νου και απλή λογική.
Θα μπορούσα να γράψω λίστες ευεργετικών, για το σύνολο των πολιτών , παρεμβάσεων, όμως δεν θα το κάνω καθώς βιωματικά ο καθένας μας τις αντιλαμβάνεται ήδη στην καθημερινότητά του, αλλά κυρίως γιατί το νόημα αυτής της επιστολής, που δεν φιλοδοξεί να παρουσιάσει λεπτομερώς το έργο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αποκτά υπόσταση ως μέσο παρουσίασής μου στους πολίτες του Νομού μας,… ως μέσο για να συστηθώ με όσους δεν γνωριζόμαστε.
Θεωρώ ότι για να δικαιούμαι να ζητήσω την ψήφο σου αγαπητή φίλη , αγαπητέ φίλε, πρέπει να αποκαλύψω τη σκέψη μου, την πολιτική μου στάση, αυτό που θεωρώ πολιτικά ορθό αλλά και αυτό που αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας γιατί αντικρούει στο αξιακό μου σύστημα ,στις δημοκρατικές αρχές μου, στη βαθιά πίστη μου στον Άνθρωπο και στο δικαιώματά του για ζωή, τιμή , αξιοπρέπεια. Αποκηρύσσω και πολεμώ σθεναρά ότι και όποιον προσβάλλει τον πολίτη και τα δικαιώματά του, όπου γης.
Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους αναφέρθηκα στο πλαίσιο της κοινωνικο οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ , γιατί αυτή η πολιτική σέβεται τον άνθρωπο και τιμά τον πολίτη. Και εγώ σε όλη μου τη ζωή σεβάστηκα τον άνθρωπο ,τίμησα τον πολίτη και αυτό δίδαξα πρωτίστως, στους μαθητές μου.
Έγραψα λοιπόν την αλήθεια μου, μόνο αυτήν.
Εάν ,τώρα , όσοι δεν με γνωρίζατε, αισθάνεστε ότι με γνωρίσατε, αισθάνεστε ότι συμμερίζεστε τις απόψεις μου αλλά και την αγωνία μου για την αναγκαιότητα να συνεχιστεί η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, διευρυμένη προσπάθεια μέσα από την Προοδευτική Συμμαχία, για μια Ελλάδα της προόδου και της ευημερίας, εάν στο όραμά μου για ίσες ευκαιρίες ζωής, παιδείας και πολιτισμού σε κάθε παιδί και όχι μόνο στους γόνους και τους <εκλεκτούς>, αναγνωρίζετε το δικό σας όραμα ,τιμήστε με με την ψήφο σας. Σε καιρούς που οι γνωστές σχέσεις, οι εξαρτήσεις , το ίδιον συμφέρον είναι το πιο σύνηθες κριτήριο ψήφου, εγώ ζητώ την ψήφο σας ως ψήφο συνείδησης. Ως υπέρτατο δικαίωμα αλλά και ευθύνη για την χάραξη της πορείας που θα ακολουθήσει η χώρα την επομένη των εκλογών.
Θα είναι μεγάλη τιμή και ύψιστο καθήκον για εμένα να εκπροσωπήσω με συνέπεια και εντιμότητα τους πολίτες του Νομού μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να αγωνιστώ εκεί για όλα τα δίκαια αιτήματα.
Σας ευχαριστώ
Άννα Σεμερτζίδου
Υποψήφια Βουλευτής Ν. Πέλλας
ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ