Ο Γιάννης Σηφάκης συνεννοήθηκε για τις διαδικασίες εφαρμογής του άρθρου 103 του Νόμου 4605/19 ( που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αρ. φύλλου 52 τεύχος πρώτο ) με την διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τις εμπλεκόμενες διοικήσεις αλλά και με την ΔΟΥ Έδεσσας.

Ο βουλευτής, του οποίου η συμβολή στην ανάδειξη και επίλυση του προβλήματος αναγνωρίζεται πλέον από όλους θα ενημερώνει το επόμενο διάστημα τους αγρότες και τους δικηγόρους τους με δεδομένο ότι εντός του Ιουνίου είναι προγραμματισμένα τόσο τα διοικητικά δικαστήρια απλών μελών κατά της ΑΑΔΕ όσο και ποινικά δικαστήρια στα οποία πρέπει να παρουσιάσουν τον Νόμο που ψηφίστηκε για την απαλλαγή των απλών μελών και τον περιορισμό της ευθύνης τους ως την εταιρική τους εισφορά. Η ΔΟΥ Έδεσσας υπολόγισε την εταιρική μερίδα σε 280€ συνολικά για το κάθε μέλος.
Η προκήρυξη των εκλογών δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο με τις διαδικασίες εφαρμογής του ψηφισθέντος Νόμου. Μετά την εφαρμογή του Νόμου από την ΑΑΔΕ ο κάθε εμπλεκόμενος θα πληρώνει 280 € και θα απελευθερώνεται το ΑΦΜ του λαμβάνοντας συγχρόνως και την επιστροφή των τυχόν χρηματικών ποσών που είναι δεσμευμένα στην ΔΟΥ λόγω αυτού του θέματος.