Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου της ουροδόχου κύστης διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο «Αλέξανδρος Συμεωνίδης», σε συνεργασία με το Ουρολογικό-Ογκολογικό τμήμα του Θεαγενείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, στις 19.00, στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (Αριστοτέλους 27, 1ος όροφος) και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας του Συλλόγου Φίλων Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο «Αλέξανδρος Συμεωνίδης» για το έτος 2019, που είναι αφιερωμένο στην πρόληψη της ασθένειας. Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, η ανάγκη για πρόληψη του καρκίνου είναι μεγάλη, καθώς η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική και η ενημέρωση σώζει ζωές. Σε ό,τι αφορά τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, το λεγόμενο «σκοτεινό καρκίνο», πρόκειται για τον πέμπτο κατά σειρά συχνότητας καρκίνο στην Ευρώπη. Είναι ο μόνος καρκίνος με αυξητική τάση, με μια νέα διάγνωση κάθε 10 λεπτά, μπορεί να παρουσιαστεί στον καθένα ανεξαρτήτως φύλου, ενώ κάθε χρόνο καταγράφονται 53.000 θάνατοι εξαιτίας του πανευρωπαϊκά.

Ο Σύλλογος Φίλων Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο «Αλέξανδρος Συμεωνίδης» δραστηριοποιείται κοινωνικά στην πρόληψη του καρκίνου και την ενημέρωση γύρω από την ασθένεια. Το 2013 ο σύλλογος δημιούργησε, έπειτα από πρόταση της αείμνηστης Δώρας Ευσταθίου, το Κοινωνικό Ογκολογικό Ιατρείο για ανασφάλιστους και ανέργους ασθενείς, που λειτουργεί χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών γιατρών, των εθελοντριών αδελφών νοσοκόμων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και εθελοντριών φαρμακοποιών, ο ρόλος των οποίων είναι ανεκτίμητος για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του.