Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής (23.06.2019) στο 1ο χλ. Πτολεμαΐδας – Άρδασσας όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα παρέσυρε μια ομάδα έξι ποδηλατών, τραυματίζοντάς τους σοβαρά.

Στο σημείο έσπευσαν 3 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τους τραυματίες στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες γύρω από τις συνθήκες γύρω από τις οποίες έγινε το συμβάν, στο σημείο (Πτολεμαΐδα Άρδασσα), έκαναν τη βόλτα τους περί τους 12 ποδηλάτες που είχαν χωριστεί σε δύο γκρουπ, το ένα εκ των δύο γκρουπ ποδηλατών ήταν και αυτό που χτυπήθηκε από το ΙΧ αυτοκίνητο. Το όχημα φέρεται να οδηγούσε μια γυναίκα η οποία είναι 62 ετών από την Πτολεμαΐδα.

Σοκαριστική είναι η μαρτυρία ενός ποδηλάτη, που περιγράφοντας τη στιγμή της τραγωδίας είπε πως
«Ήρθε καρφί πάνω μας, μας διέλυσε…».

Από τους έξι ποδηλάτες οι δύο έχασαν τη ζωή τους και οι 4 νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας είναι συγκλονιστικές. Το βίντεο από το σημείο του δυστυχήματος δείχνει διασκορπισμένα τα προσωπικά αντικείμενα των ποδηλατών ενώ η άσφαλτος έχει γεμίσει αίματα. Στην άκρη του δρόμου διακρίνονται κατεστραμμένα τα ποδήλατα.

Θρήνος για τους δύο νεκρούς ποδηλάτες

Ο 24χρονος Γιώργος Μίλτσης από τη Φλαμουριά Έδεσσας και ο 25χρονος Γιώργος Πράσσος από τα Σέρβια Κοζάνης είναι οι δύο ποδηλάτες που έχασαν τη ζωή τους στο αιματηρό τροχαίο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο 1ο χλμ. Πτολεμαΐδας – Άρδασσας.

Πιο αναλυτικά, ο Γιώργος Μίλτσης, ο οποίος σπούδαζε στη Φλώρινα, είχε πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε ποδηλατικούς αγώνες της ευρύτερης περιοχής οπως επίσης διαιτητής της ΕΠΣ Πέλλας και αξιολογημένος βοηθός διαιτητή Γ΄Εθνικής.

Αντίστοιχα, ο Γιώργος Πράσσος συμμετείχε για αρκετά χρόνια σε δεκάδες ποδηλατικούς αγώνες, ενώ έχει κερδίσει και τον Ποδηλατικό Γύρο της λίμνης Πολυφύτου.

Η τοπική κοινωνία στο Πλατανόρευμα, αλλά και στα Σέρβια, είναι συγκλονισμένη από την είδηση για το θάνατο του 25χρονου, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε φίλους και γνωστούς και σπούδαζε στο ΤΕΙ Φλώρινας.

Τραγική ειρωνία, η χθεσινή αναδημοσίευση περσινής δημοσίευσης στο λογαριασμό του Γιώργου Μίλτση στο Instagram που αναφέρει τα εξής λόγια:

«Όταν είσαι κόκαλο και σε έχει πατήσει αμάξι – Περσινά ξινά σταφύλια»