Το πρώτο Convention Ρομποτικής στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 (11:00 – 17:00) με στόχο την καθιέρωσή του ως θεσμό με διεθνή εμβέλεια. Το 1st Greece Robo Con αποσκοπεί στην διαμόρφωση μίας συμμετοχικής πλατφόρμας ενός ευρέως φάσματος φορέων, επιχειρηματιών, ατόμων, επιστημόνων και ομάδων που δραστηριοποιούνται στις βιομηχανίες τεχνολογίας, ως ευκαιρία ανάπτυξης, έρευνας, καινοτομίας και παραγωγής νέων προτάσεων, προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής ιδεών σχετικά με το συγκεκριμένο πεδίο και τις εφαρμογές του.

Ο κύριος σκοπός του convention είναι να αναδείξει το ταλαντούχο δυναμικό της πόλης και της χώρας που ασχολείται με όλες τις πτυχές της ρομποτικής και της τεχνολογίας και να συσφίξει τις σχέσεις μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και του παραγωγικού τομέα ανοίγοντας νέους διαύλους επικοινωνίας. Έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη συνεργασιών με αντίστοιχες διοργανώσεις και φορείς, στην παρουσίαση, στην επαγγελματική προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών και, γενικότερα, στην αναζήτηση κάθε μορφής συνεργασίας για την προβολή και προώθηση της ελληνικής δημιουργικότητας.

Η θεματολογία του 1st Greece Robo Con εστιάζει σε εκθέματα των πεδίων της κοινωνικής, της βιομηχανικής, της εκπαιδευτικής ρομποτικής, της ρομποτικής στην επιστήμη της υγείας αλλά και σε εύρος άλλων εκθεμάτων νέων τεχνολογιών όπως 3D printing, Virtual Reality κλπ.

Η διοργάνωση του 1st Greece Robo Con είναι μία πρωτοβουλία της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που αποτελεί πρωτοπόρο δύναμη στην ρομποτική στην Ελλάδα και στο διεθνή χώρο. Από την ίδρυσή της το 2015, η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχει συμμετοχές σε εκθέσεις όπως στην Consumer Electronics Show (CES) 2019, Las Vegas, USA, Exhibition on Technology and Innovation for Social Good, 2019, Ευρωκοινοβούλιο, Βρυξέλλες, ΔΕΘ HELEXPO κ.α. και διακρίσεις όπως HORIZON 2020 με το ακρωνύμιο STEAMY , Tell us Awards 2015, WRO, FLL κ.α. Σας προσκαλούμε σε μία καινοτόμο δράση στον τομέα της ρομποτικής και τεχνολογίας, εκεί που η Θεωρία συναντά την Πράξη.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους και αξίζει ιδιαίτερα για γονείς με παιδιά και ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν οι νέες τεχνολογίες καθώς παρόμοιο συνέδριο δεν έχει ξαναγίνει σε ελληνικό χώρο.

www.robocon.gr