Τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου, διοργανώθηκε από το ΕΥ ΖΗΝ ΕΔΕΣΣΑΣ, αποχαιρετιστήρια γιορτή λήξης των προγραμμάτων και των μηνιαίων ομιλιών «Λαογραφίας» της Κοινωνικής Λειτουργού κας. Σωτήριας Φιλούκατζη.

Έγινε αναφορά σε καλοκαιρινά λαϊκά δρώμενα που πλαισιώνουν τις θρησκευτικές εορτές, με κορυφαία την «Κοίμηση της Θεοτόκου», τον Δεκαπενταύγουστο, το «ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ» όπως λέγεται.
Έθιμα όπως: Οι Καβαλάρηδες της Σιάτιστας, ο Τρανός χορός της Σαμαρίνας και άλλων περιοχών της Ηπείρου, τα φιδάκια της Παναγίας στην Κεφαλονιά κ.α, συνεχίζονται κάθε χρόνο με θερμή πίστη από το λαό μας και συνδέονται άριστα με την κοινωνική ζωή.


Απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των μελών, ο Πρόεδρος του Ευ Ζην κ. Δημήτριος Γιώγας, ευχαρίστησε τα μέλη για την ομαδική πλαισίωση των υπηρεσιών του ΚΑΠΗ, καθώς και για την συνεπή συμμετοχή τους σε αυτά. Επίσης, συνεχάρη την κα Ειρήνη Ευαγγελίδου και το τμήμα ζωγραφικής για τη δουλειά τους και παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να επισκεφτούν την έκθεση ζωγραφικής που λειτουργεί μέσα στο χώρο του ΚΑΠΗ με έργα των μελών.

Στη συνέχεια, απένειμε αναμνηστικά συμμετοχής και έδωσε πολλές ευχές για χαρούμενες διακοπές σε όλους, συγχαίροντας και όλο το προσωπικό για τη μέγιστη προσπάθεια και την αγάπη τους στην Τρίτη Ηλικία.