Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (27 Αυγούστου 2019) τα ξημερώματα στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, 35χρονος αλλοδαπός, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.459 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς.

Εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη σήμερα (28 Αυγούστου 2019) τα ξημερώματα στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 54χρονος αλλοδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των αρχών Σλοβακίας, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απάτης.

Συλλήψεις για κλοπές

• Συνελήφθη χθες (28 Αυγούστου 2019) το απόγευμα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 18χρονη ημεδαπή, καθώς νωρίτερα την ίδια μέρα αφαίρεσε από κατάστημα στις Σέρρες, την τσάντα υπαλλήλου, η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και μία τραπεζική κάρτα.

• Συνελήφθη χθες (28 Αυγούστου 2019) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, 22χρονος ημεδαπός, καθώς εντοπίστηκε να αφαιρεί κέρματα σε χώρο Ιερού Ναού σε περιοχή της Πέλλας, ενώ νωρίτερα αφαίρεσε τάματα πιστών από το εξωκκλήσι του ναού. Κατά τη στιγμή της σύλληψής του αντιστάθηκε απωθώντας τους αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διαφύγει.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 25, 32 και 46 ετών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 32χρονος τον Σεπτέμβριο του 2018 αφαίρεσε από εργοτάξιο σε περιοχή της Πέλλας, ένα μηχάνημα έργου αξίας 25.000 ευρώ, το οποίο πούλησε στον 46χρονο με τη μεσολάβηση του 25χρονου. Το κλεμμένο μηχάνημα έργου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς το προηγούμενο διάστημα σε αγροτική περιοχή της Πέλλας και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων

Συνελήφθη χθες (27 Αυγούστου 2019) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας, 43χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς εντοπίστηκε να έχει θέσει σε λειτουργία 12 υπολογιστές όπου διεξάγονταν παράνομα παίγνια και να μετατρέπει τις οθόνες αυτών, με τη χρήση κεντρικού υπολογιστή (server), ο οποίος κατασχέθηκε, παρεμποδίζοντας τον έλεγχο του καταστήματος. Επίσης, συνελήφθη και 80χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε μέσα στο κατάστημα να συμμετέχει σε τυχερό παίγνιο. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και 28χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, που απουσίαζε κατά τον έλεγχο.