Σε απόγνωση βρίσκονται οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας. Φτάνοντας στο τέλος της συγκομιστικής περιόδου, τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά. Γίνεται αντιληπτό ότι οι κόποι και ο ιδρώτας μιας ολόκληρης χρονιάς πάνε χαμένοι εξαιτίας της γύμνιας του ΕΛΓΑ και της απληστίας των εμποροβιομήχανων.

Φέτος εξαιτίας της ελλιπούς αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ, υπήρχαν χωριά που επλήγησαν από το χαλάζι δύο και τρεις φορές, με αποτέλεσμα η ζημιά στη παραγωγή, αλλά και στο φυτικό κεφάλαιο, να είναι τεράστια, την ίδια στιγμή που ακόμα παραμένουν ανεξόφλητοι από ζημιές της περσινής χρονιάς.

Παράλληλα οι εμποροβιομήχανοι, κερδοσκοπούν σε βάρος των παραγωγών. Η μέση τιμή παραγωγού για το επιτραπέζιο ροδάκινο δε ξεπερνά τα 0,17 ευρώ, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που έμποροι παραλαμβάνουν με ανοιχτές τιμές!!! Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο βιομηχανικό – συμπύρηνο ροδάκινο. Οι βιομήχανοι παραλαμβάνουν ροδάκινα με την εξευτελιστική τιμή των 0,08 ευρώ ανά κιλό δήθεν για χυμοποίηση, αλλά τελικά το μεταποιούν κανονικά στα κονσερβοποιεία τους, γλιτώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την επίσης εξευτελιστική τιμή των 0,23 ευρώ ανά κιλό που αντιστοιχεί.

Αυτή είναι η “ελεύθερη αγορά” και η ανταγωνιστικότητα, που ευαγγελίζονται τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΜΕΡΑ 25, και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ. Είναι αυτή που φέρνει αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ εως 50%, που δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο στους βιομήχανους και στους εφοπλιστές, την ίδια ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά αδυνατούν να ζεσταθούν το χειμώνα.

Προεκλογικά, Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές αγωνιούσαν για το μέλλον των ροδακινοπαραγωγών, μέσα στο καλοκαίρι όμως, όλοι μαζί ψήφισαν μέτρα που συνεχίζουν την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά, να συσπειρωθεί στους Αγροτικούς Συλλόγους, να στήσει νέους ανά χωριό. Να παλέψει και να διεκδικήσει όλα όσα της ανήκουν. Να συμπορευθεί μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργάτες, να αγωνιστεί οργανωμένα και μαζικά, απαιτώντας μια ζωή αντάξια των σύγχρονων αναγκών της.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΕΛΛΑΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2019