Συνελήφθησαν 2 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επίσης στην οικία του ενός βρέθηκαν τμήματα αρχαίων αγγείων και αμφορέα, καθώς και δύο αρχαία νομίσματα

Συνελήφθησαν χθες (19 Σεπτεμβρίου 2019) το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, δύο ημεδαποί ηλικίας 54 και 37 ετών, για – κατά περίπτωση – παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ποιμνιοστάσιο του 37χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου ο 54χρονος απέκρυπτε συνολικά 6 συσκευασίες με κάνναβη βάρους 7 κιλών και 466 γραμμαρίων, καθώς και 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 54χρονου στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 τμήματα αγγείων και αμφορέα, καθώς και 2 νομίσματα, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία για την προστασία αρχαιοτήτων. Επίσης κατασχέθηκε μία σφραγίδα δημοτικής Αρχής, την οποία ο 54χρονος κατείχε παράνομα.

Τα αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω εκτίμηση, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.