Με αφορμή τα δημοσιεύματα περί του κομβικού για την Κεντρική Μακεδονία έργου μετατροπής της οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διευκρινίζει τα εξής:

1.Η Έδεσσα είναι η μόνη πρωτεύουσα νομού της Κεντρικής Μακεδονίας, που δεν έχει οδική σύνδεση με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με τη Θεσσαλονίκη. Η διεκδίκηση της μετατροπής της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας από τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι πάγια και σταθερή από όλες τις κυβερνήσεις.

2.Για την αποκατάσταση χαρακτηριστικών σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου απαιτείται να ολοκληρωθούν δυο μείζονες παρεμβάσεις: Η παράκαμψη των Γιαννιτσών και η παράκαμψη της Χαλκηδόνας.

3.Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ολοκληρώσει το σύνολο των μελετών για τις οποίες έχει την ευθύνη, δηλαδή για τις δυο παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, καθιστώντας το έργο μελετητικά ώριμο. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο παρακάμψεων είναι 220 εκ. ευρώ.

4.Έχει ήδη διατεθεί πίστωση 10 εκ. ευρώ για την εκτέλεση των αναγκαίων απαλλοτριώσεων από την Πολιτεία.

5.Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεργάζεται στενά με την Κυβέρνηση για την εύρεση των αναγκαίων πόρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των παρεμβάσεων και να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες του σημαντικού αυτού έργου για την Κεντρική Μακεδονία.