dav

Θριάμβευσαν για άλλη μια φορά οι αθλητές του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ στη Διεθνή σκηνή του Ολυμπιακού αθλήματος του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο των αθλητών του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ.

Συγκεκριμένα στο επίσημο Βαλκανικό Πρωτάθλημα 2019 του Ολυμπιακού Ταεκβοντρο που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13-15 Σεπτεμβρίου στην πόλη Σαμόκοβ της Βουλγαρίας.
Την χώρα μας εκπροσώπησαν και δύο αθλητές του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ ο Τότλης Ιωάννης και η Μαλίγκα Έλενα με τη συνοδεία της προπονήτριας τους Μπιρόζη Αναστασίας.
dav

1η θέση και χρυσό μετάλλιο για τον ΤΟΤΛΗ ΙΩΆΝΝΗ στην κατηγορία των -61 κιλά Παίδων. Άξια και με διαφορά έναντι των αντιπάλων κατάφερε να φτάσει το πρώτο σκαλί του βάθρου μετά από τρείς νικηφόρους αγώνες αποδεικνύοντας την πολύ καλή προετοιμασία του. Αναλυτικότερα στον 1ο αγώνα είχε να αντιμετωπίσει τον αθλητή Dragos Chiveanu από την Εθνική Ομάδα όπου ο αγώνας σταμάτησε στον δεύτερο γύρο με σκορ 20-0, στον 2ο αγώνα κέρδισε ξανά με τεράστια υπεροχή τον αθλητή Argton Zekaj από το Κόσοβο και σκορ 22-4. Ενώ στον τρίτο αγώνα και τελικό είχε να αντιμετωπίσει τον Έλληνα αθλητή Τάσση Θοδωρή όπου και κέρδισε με σκορ 21-7.
dav

Κατηγορία -61 κιλά Πάιδων – Βάθρο μεταλλίων
1 Ioannis Totlis, GRE
2 Thodoris Tassis, GRE
3 Argton Zekaj, KOS
3 Vlad Orban, ROU
3η θέση και χάλκινο μετάλλιο για τη ΜΑΛΙΓΚΑ ΕΛΕΝΑ του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ. Η Μαλίγκα αγωίστηκε στην κατηγορία -63 κιλά Νεανίδων και κατάφερε να φτάσει το 3 σκαλί του βάθρου μετά από 3 δύσκολους αγώνες .
sdr

Συγκεκριμένα στον 1ο αγώνα είχε να αντιμετωπίσει την αθλήτρια Anastasija Stoichkov από την Εθνική Σερβίας ένας δύσκολος αγώνας που έληξε υπέρ μας με σκορ 18-15. Στον 2ο αγώνα ΄ήρθαμε αντιμέτωποι με την Βουλγάρα αθλήτρια Gergana Karanacheva όπου και κερδίσαμε εύκολα με σκορ 23-3 και σταμάτημα του αγώνα με διαφορά 20 πόντων ενώ στον τρίτο αγώνα είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη δεύτερη Βουλγάρα αθλήτρια της κατηγορίας Victoria Peeva όπου και χάσαμε με σκορ 6-9 την τελευταία στιγμή και μείναμε στο 3ο σκαλί του βάθρου.
Κατηγορία -63 κιλά Νεανίδων – Βάθρο μεταλλίων
1 Huriye Nur Ergin, TUR
2 Victoria Peeva, BUL
3 Eleni Maligka, GRE
3 Dimitra Mpitsikokou, GRE
Τίποτα δεν είναι τυχαίο αφού οι συγκεκριμένοι αθλητές δεν σταμάτησαν ούτε μια μέρα την προετοιμασία τους κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ για το υψηλό επίπεδο αθλητών. Πάρα τον μικρό αριθμό αθλητών συγκριτικά με άλλες πόλεις καταφέρνουν συνεχώς να βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις.
Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν 653 αθλητές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (Ανδρών/ Γυναικών, Εφήβων/ Νεανίδων, Πάιδων/Κορασίδων). Ενώ η Ελλάδα κατέλαβε την 3η θέση στους Πάιδες και την 6η θέση στην γενική κατάταξη, θέσεις όχι και τόσο τιμητικές για την χώρα μας αφού το ελάχιστο θα ήταν να βρίσκεται στην κορυφή των Βαλκανίων.
Πρέπει να τονίσουμε ότι ο Τότλης Ιωάννης με την εμφάνισή του και το χρυσό Βαλκανικό έκανε το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσε αφού σε μια εβδομάδα αγωνίζεται με την Εθνική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάιδων που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Μαρίνα Ντ’ορ της Ισπανίας. Συγκεκριμένα η αποστολή μας θα αναχωρήσει στις 29/9 για την Ισπανία και ο Τότλης αγωνίζεται στις 3/10/19. Πρέπει να τονίσουμε ότι τα έξοδα για την αποστολή στην Ισπανία ανέλαβε ο Δήμος Έδεσσας . Ενώ αρωγός του Τότλη καθ΄ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας στάθηκε ο Δασικός Συνεταιρισμός Φλαμουριάς. Σας Ευχαριστούμε Θερμά
Αυτή την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ο Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ θα παρουσιάσει το άθλημα του Ταεκβοντο και του Κικμποξινγκ στα Μικρά καταρρακτάκια στα πλαίσια του Φεστιβάλ Νέων Δήμου Έδεσσας.