Κατά τη σημερινή ορκωμοσία των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, άρχισαν ήδη να φαίνονται τα πρώτα δείγματα αντίληψης διακυβέρνησης από την πλευρά της δημοτικής αρχής, όταν ο Αντώνης Ρυσάφης ζήτησε να απευθύνει χαιρετισμό όπως είχε δικαίωμα σαν επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Δεν του επετράπη όμως και μάλιστα χωρίς καμία αιτιολογία!

Μάλλον κάποιοι δεν ήθελαν να χαλάσει η φιέστα τους, η αυτό που θεωρούν φιέστα τους, γιατί πολύ απλά πρόκειται για την ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου, των εκλεγμένων δηλαδή αντιπροσώπων όλων των πολιτών του Δήμου μας.

Στην Ενωτική Δράση καταδικάζουμε έντονα την αντιδημοκρατική φίμωση της έκφρασης του κάθε πολίτη πόσο μάλλον ενός επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Η δημοτική αρχή έδωσε το στίγμα της από την τελετή ορκωμοσίας και δυστυχώς φαίνεται πως δεν αρχίσαμε καλά…

Παραθέτουμε τον χαιρετισμό που θα εκφωνούσε ο Αντώνης Ρυσάφης μια που υπάρχει το ίντερνετ που επιτρέπει την ελευθερία της έκφρασης:

”Η νέα δημοτική περίοδος ξεκινάει μέσα σε ένα θολό τοπίο που δημιουργήθηκε εξαιτίας των πρόσφατων αλλαγών που επέφερε η νέα κυβέρνηση στον Κλεισθένη. Με αυτές, γυρίζουν τον τρόπο λειτουργίας και Διοίκησης των Δήμων πολλά χρόνια πίσω, παραβιάζοντας έτσι βασικές αρχές της αντιπροσωπευτικής μας δημοκρατίας. Καλλιεργούν στο πολιτικό προσωπικό, που όλα τα προηγούμενα χρόνια διοίκησε τους Δήμους, την πεποίθηση ότι θα συνεχίσουν να διοικούν με τον ίδιο αυταρχικό και αλαζονικό τρόπο, με κυρίαρχα γνωρίσματα της διοίκησής τους την πρόταξη των ατομικών εξυπηρετήσεων και την διατήρηση του πελατειακού συστήματος, έναντι του συλλογικού συμφέροντος.

Η παράταξή μας με την δύναμη που της δίνουν οι ιδρυτικές μας αρχές και οι αξίες που πρεσβεύουμε, το πλήρες πρόγραμμα που παρουσιάσαμε προεκλογικά στους συνδημότες μας, αλλά και τη δυνατή και έμπειρη δημοτική της ομάδα, ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ότι θα συμμετέχει ενεργά στη λειτουργία του Δήμου μας, συμβάλλοντας με τις προτάσεις της αλλά και αποδεχόμενη κάθε πρόταση που εξυπηρετεί την ανάπτυξη της κοινωνίας μας.

Παράλληλα δεσμευόμαστε στους συνδημότες μας ότι θα αγωνιστούμε να βάλουμε ΤΕΛΟΣ στο πελατειακό και ρουσφετολογικό τρόπο διοίκησης με όλες μας τις δυνάμεις και με τα όπλα που μας δίνει ο νόμος και οι ηθικές και κοινωνικές αξίες που πρέπει να διέπουν μια κοινωνία. Σε αυτόν τον αγώνα μας, οδηγός μας θα είναι τα συνθήματά μας «αλλαγή νοοτροπίας» και «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Όσον αφορά εμένα και την Ενωτική Δράση, αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους λόγους της συμμετοχής μας στα κοινά.

Είναι γνωστό ότι η σύνθεση απόψεων και προτάσεων φέρνουν πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα. Καλό είναι να το θυμόμαστε ΟΛΟΙ αυτό μέσα στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ώστε χωρίς μικροπολιτικά συμφέροντα να καταφέρουμε να καλυτερέψουμε τις ζωές των συμπολιτών μας.

ΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ”