Η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος ( ΤτΕ) ,την οποία έχει καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει ως «άμεση επίδραση» του «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου τη «μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα» και προαναγγέλλει και μείωση ως προς το ποσοστό των εργαζομένων που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις εργασία.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει ως φιλεργατικές τις διατάξεις που ενσωμάτωσε ο Γ. Βρούτσης στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, διότι δήθεν στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία των θέσεων εργασίας, έπεσε σε έναν ασυνήθιστο «τοίχο». Αυτή τη φορά δεν είναι κάποιος από τους συνδικαλιστές, εκπροσώπους των «συντεχνιών», ή κάποιο στέλεχος της Αριστεράς που καταδεικνύει τις συνέπειες που θα έχουν για τον κόσμο της Εργασίας τα πλήγματα (μεταξύ άλλων) στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και στη διαιτησία.
Είναι η αξιολόγηση των επιπτώσεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου από την Τράπεζα της Ελλάδος -την οποία η κυβέρνηση επικαλείται ως επιστημονική βάση για το εν λόγω νομοσχέδιο- που αποκαλύπτει ότι α) θα υπάρξει μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ως άμεση επίδραση των αντεργατικών διατάξεων και β) θα μειωθεί το ποσοστό κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις.
Το ένα μετά το άλλο τα αφηγήματα της ΝΔ καταρρέουν. Μετά την αλλαγή στάσης της Κυβέρνησης απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την αλλαγή στάσης απέναντι στο Προσφυγικό, έρχεται και η αλλαγή όσων είχαν υποσχεθεί σχετικά με τις αυξήσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και την προστασία των θέσεων εργασίας .
Το πλεχτό ξηλώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο περίμεναν, όταν προεκλογικά εξαπατούσαν τον ελληνικό λαό με υποσχέσεις που ήξεραν ότι είναι χωρίς αντίκρυσμα.