Ακολουθεί το Πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεορτασμού της 18ης Οκτωβρίου για την Απελευθέρωση της Έδεσσας από τους Τούρκους και της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, στην πόλη της Έδεσσας, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

φώτο αρχείου

Παρακαλούμε να παραστείτε με το προσωπικό των υπηρεσιών σας ή τα μέλη σας στις εκδηλώσεις που αναφέρονται σ’ αυτό.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 Ώρα 10.30π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή.
Ώρα 11.30 π.μ.:
Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών από τους ΚΚ.:
1. Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης 2. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας 3. Στρατηγός Διοικητής Πας Μ/Κ Μεραρχίας 4. Δήμαρχος Έδεσσας 5. Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας 6. Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας 7. Διοικητής Πυροσβεστικής Έδεσσας 8. Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
. 1V10 24 19 :FAX 238 135 1233
GR. MI) Ir” Ε Ν
QUUUZ/VVVZ
2381351239
9. Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 10. Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Πέλλας 11, Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πέλλας 12. Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών 13. Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης, Αλμωπίας Π.Ε. Πέλλας 14. Σύνδεσμος Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου 15, Σύνδεσμος Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών Ν. Πέλλας 16. Εθνική Αντίσταση Ν. Πέλλας (ΠΕΑΕΑ, ΠΟAEA) , 17. ΓΠρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων 18. Αρχηγός Συστήματος Προσκόπων Έδεσσας 19. Ένωση Παλαιών Προσκόπων 20. Πρόεδροι άλλων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων
Σιγή ενός λεπτού Εθνικός ύμνος
Ώρα 12.00:
Παρέλαση αναπήρων πολέμου, μαθητών-μαθητριών, Προσκόπων-Οδηγών και τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων
Επίσης, ορίζονται: Α) Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσεως του ηλίου της ημέρας της εορτής, Β) Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων και αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του Δήμου Έδεσσας, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι και τις πρωινές ώρες της επομένης.
Τελετάρχες ορίζονται οι κκ. Τσιμπιλής Χρήστος και Κυριάκος Κωφίδης, υπάλληλοι του Δήμου Έδεσσας. Συντονιστές του εορτασμού οι κκ. Βασίλειος Αβραμιτιανός και Αναστασία Μπιρόζη και οδηγός σε υπηρεσία ο κ. Γρηγόριος Σελίδης, στελέχη της ΠΕ Πέλλας.