Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής συναντήθηκε, στο γραφείο του, με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Χρήστο Μπάτση, προκειμένου να συζητήσουν το επείγον ζήτημα ασφαλούς ύδρευσης της Αριδαίας. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλμωπίας κ. Νικόλαος Παρούτογλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς η ύδρευση της Αλμωπίας και οι ενδεικνυόμενες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν ώστε να εξασφαλιστεί νερό άριστων ποιοτικών προδιαγραφών και σε επαρκείς ποσότητες για όλο τον χρόνο. Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν η δρομολόγηση υλοποίησης του έργου σύνδεσης της υδρευτικής γεώτρησης Σωσσάνδρας με το υδροδοτικό δίκτυο της Αριδαίας. Μία λύση η οποία αναμένεται να εξασφαλίσει τις ζητούμενες ποιοτικές και ποσοτικές προδιαγραφές υδροδότησης.

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Η Αλμωπία διαθέτει πλούσιους υδάτινους πόρους αλλά είναι σημαντικό να διαχειριζόμαστε τους πόρους αυτούς με σύνεση και υπευθυνότητα. Δρομολογούμε με τον Δήμαρχο Αλμωπίας μία τεχνική λύση η οποία είναι εφικτή και αναμένεται να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ώστε οι κάτοικοι να απολαμβάνουν νερό υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και σε ποσότητες που καλύπτουν τις ανάγκες τους. Μας ενδιαφέρουν τα μεγάλα έργα υποδομών αλλά, ταυτόχρονα, χρειάζεται να συνεργαζόμαστε για την επίλυση καθημερινών ζητημάτων που συνδέονται με την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας. Η υλοποίηση του έργου ξεκινά άμεσα».