Αποδεκτή έγινε από την Κυβέρνηση η πρόταση Καρασμάνη, οι Κοινότητες που με την Κοινοτική Οδηγία 85/148/ΕΟΚ της 29ης Ιανουαρίου 1985 είχαν χαρακτηριστεί ορεινές και μειονεκτικές, να εξισώνονται με τους ορεινούς Δήμους που, με τους Νόμους 3852/2010 και 4555/2018 έχουν χαρακτηριστεί επίσης ¨ορεινοί¨ και θα λαμβάνουν πλέον το ανώτατο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Για πρώτη φορά

1. Το επίδομα δίνεται προκαταβολικά, σε αντίθεση με το παλαιό καθεστώς που το εισέπρατταν το… καλοκαίρι!

2. Το ανώτατο επίδομα θα χορηγείται, υπό τον όρο ότι, η αξία του πετρελαίου που θα αγοράσει ο δικαιούχος, πρέπει να είναι ίση ή διπλάσια του ύψους του επιδόματος, και όχι… επταπλάσια όπως επέβαλε το παλαιότερο καθεστώς!

3. Επιπλέον, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης προσαυξημένο κατά 10% για κάθε παιδί.

Αυτό σημαίνει ότι, Κοινότητες, που μέχρι πέρσι δεν χαρακτηριζόντουσαν ¨ορεινές¨, (όπως ενδεικτικά, τα χωριά της Αλμωπίας (Αρχάγγελος, Νότια, Περίκλεια, Λαγκαδιά, Αετοχώρι, Πρόμαχοι, Γαρέφι, Βορεινό, Νεοχώρι, Πευκωτό, Λουτράκι, Όρμα, Λυκόστομο, Θεοδωράκι, Μυλότοπο (Κρώμνη), Λάκκα, Σαρακηνοί, Κορυφή κλπ), φέτος, με την αποδοχή από την Κυβέρνηση της πρότασης Καρασμάνη, δικαιούνται το ανώτατο επίπεδο επιδόματος για πετρέλαιο θέρμανσης

31 10 2019