Στα πλαίσια λειτουργίας του γραφείου BIC στον δήμο Έδεσσας, ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη Δράση «Δεύτερη Επιχειρηματική Ευκαιρία 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολούμενων» στα πλαίσια λειτουργίας του Οργανισμού Αυτοαπασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Η Δράση «Δεύτερη Επιχειρηματική Ευκαιρία 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολούμενων» στοχεύει στην επανένταξη στην αγορά εργασίας 5.000 ανέργων πρώην αυτοαπασχολουμένων, που έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στους οποίους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά μέσω της δημιουργίας μιας νέας οικονομικής οντότητας.

Δικαιούχοι είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού, που πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα από 1/1/2012 μέχρι 6/8/2018
  • δεν έχουν μεταβιβάσει την επιχείρησή τους ή το μερίδιό τους σε επιχείρηση η οποία ανήκε σε συζύγους ή πρόσωπα α’ ή β’ βαθμού συγγένειας
  • δεν έχουν ασκήσει οποιαδήποτε επαγγελματική/επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξάμηνο από 7/8/2018 έως 6/2/2019
  • έχουν καταβάλει στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας τη μηνιαία εισφορά ύψους 10 ευρώ για τουλάχιστον ένα έτος
  • έχουν προβεί σε νέα έναρξη δραστηριότητας σε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ), από τις 7/2/2019 και μετά, κι εφόσον έχει αξιολογηθεί θετικά το επιχειρηματικό τους σχέδιο από τον ΟΑΕΔ
  • Στο πρόγραμμα επίσης μπορούν να υποβάλουν αίτηση και άνεργοι, που δεν έχουν προχωρήσει σε έναρξη δραστηριότητας, με την προϋπόθεση ότι μετά την κοινοποίηση της θετικής αξιολόγησης (προέγκριση) του επιχειρηματικού τους σχεδίου από την Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης θα προχωρήσουν στην έναρξη της δραστηριότητας σε ΔΟΥ εντός δύο μηνών.

 

Το ποσό επιχορήγησης χρηματοδότησης κυμαίνεται από 12.000,00€ έως και 36.000,00€, ενώ το ποσοστό χρηματοδότησης είναι 100%.

 

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες, με τρίμηνη δέσμευση και με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον δώδεκα (12) μήνες.

 

Αιτήσεις για τη συμμετοχή στη Δράση υποβάλλονται από τις 20/02/2019 και μέχρι την κάλυψη των ορισμένων θέσεων από την πρόσκληση.

 

Οι αιτήσεις για την ανωτέρω δράση υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr). Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στις ανωτέρω δράσεις περιγράφονται αναλυτικότερα στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την ανωτέρω Δράση, για νέες Δράσεις αλλά και για Δράσεις που αναμένεται να προκηρυχθούν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο BIC του Δήμου Έδεσσας.