Αυτό διαπιστώθηκε σε συνάντηση εργασίας της βουλευτή με τον Υφυπουργό Παιδείας αρμόδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθηγητή κ. Βασίλη Διγαλάκη

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε σήμερα 5-11-2019 συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Παιδείας αρμόδιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση καθηγητή κ. Βασίλη Διγαλάκη με αντικείμενο την πορεία εξέλιξης των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας του τμήματος Μουσειολογίας στην Έδεσσα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε ).
Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Μουσειολογίας είχε συσταθεί με το άρθρο 2 παρ.1 περιπ δδ του Νόμου 4610/2019 (ΦΕΚ 70/Α/7-5-2019) ” Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις” με την πρόβλεψη ότι θα λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.
Όπως ενημέρωσε ο κ. Διγαλάκης την κ. Τζάκρη έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση της Υπουργού Παιδείας με την οποία κατανέμει τις θέσεις των μελών ΔΕΠ καθώς και του έκτακτου διδακτικού προσωπικού στα συσταθέντα νέα τμήματα, βάσει της οποίας έχουν προβλεφθεί για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Έλλαδος 28 θέσεις μελών ΔΕΠ και 25 θέσεις για το έκτακτο προσωπικό, ενώ η κάλυψη των διοικητικών εργασιών θα γίνει είτε με την μετακίνηση προσωπικού από άλλες υπηρεσίες μέσω της κινητικότητας, είτε με την εσωτερική μετακίνηση στο πλαίσιο του ΔΙ.ΠΑ.Ε .
Το Πρόγραμμα Σπουδών καθώς και το Οργανόγραμμα του νέου τμήματος, βάσει των οποίων θα καθορισθούν οι θέσεις ΔΕΠ, εκτάκτου διδακτικού προσωπικού κλπ θα καθορισθούν από την Επιτροπή που θα εκτελεί χρέη Συνέλευσης του Τμήματος, η οποία θα συσταθεί αμέσως μόλις καθορισθεί η νέα Διοικούσα του ΔΙ.ΠΑ.Ε και στο πλαίσιο πάντα του Αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.
Η κ. Τζάκρη μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: ” Είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Υφυπουργό κατά την διάρκεια της οποίας αποκόμισα την αίσθηση ότι η ίδρυση και λειτουργία του νέου τμήματος Μουσειολογίας στην Έδεσσα θα λάβει σάρκα και οστά μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων”.