Χαιρετισμό στους προσκεκλημένους και στους παρευρισκόμενους, που κυριολεκτικά γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Παρθεναγωγείου στην Έδεσσα, απηύθυνε η βουλευτής του νομού, Θεοδώρα Τζάκρη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η σ. βουλευτής Ημαθίας, Φρόσω Καρασαρλίδου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της ΝΕ Πέλλας, σ. Πέτρος Γάγκλιου ο οποίος τόνισε την ανάγκη να συνδεθεί η κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική του βάση. Παίρνοντας το λόγο η σ. Θ. Τζάκρη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη μεγάλη ανταπόκριση των δημοκρατικών πολιτών του νομού μας στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ κα την αναγκαιότητα συστράτευσης όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στον αγώνα εναντίον των οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων που υπερασπίζεται η ιδιωτική Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Ν. Μπίστης ακολούθως, εκπροσωπώντας την Προοδευτική Συμμαχία, άσκησε δριμεία κριτική στις ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ και τόνισε την ιστορική πολιτική συγκυρία που επιβάλλει τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς είναι η μοναδική αριστερή παράταξη που έχει τη δυναμική να αναχαιτίσει την επικίνδυνη αντιλαική πολιτική της Δεξιάς και να καλύψει τον κεντρώο και αριστερό χώρο.

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος εστίασε κυρίως στο κείμενο της Διακήρυξης των αρχών του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί τη βάση συσπείρωσης των δημοκρατικών πολιτών και της ένταξής τους στο ΣΥΡΙΖΑ, με προοπτική το Συνέδριο. Ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους είναι επικίνδυνη η φιλελεύθερη οικονομική πολιτική τόσο σε επίπεδο εσωτερικού της χώρας μας, όσο και σε πανευρωπαικό και παγκόσμιο. Κατέστησε σαφές ότι η Αριστερά είναι αυτή που μπορεί να υπηρετήσει την ανάπτυξη, την πρόοδο και τη συλλογική και προκοπή.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους παρευρισκόμενους οι οποίοι τοποθετήθηκαν, έθεσαν ερωτήματα, διατύπωσαν προτάσεις σχετικά με τη Διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο διάλογος , η ζύμωση , η αξιοποίηση όλων των απόψεων τόσο των νέων όσο και των παλαιών συντρόφων , η διαδραστική δυναμική του Isyriza, είναι το βασικά εργαλεία με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στο στόχο του, στην υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων του λαού με παράλληλη αποδυνάμωση των στοχεύσεων του φιλελευθερισμού και των υπερασπιστών του.