Με συγκινητική συμμετοχή συνεχίζεται η μεγάλη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στην Εβδομάδα Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης (2-9 Νοεμβρίου), αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων

Σε πλήρη εξέλιξη και με θερμή συμμετοχή συνεχίζεται από προχθές, Σάββατο 2 Νοεμβρίου, η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, στέλνοντας, παράλληλα, ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα μνήμης, με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων, αφιερωμένη σε όλα τα θύμα της κεμαλικής θηριωδίας πριν από έναν αιώνα.

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», ενώ σημαντική είναι η υποστήριξη των παμποντιακών οργανώσεων και των συλλόγων του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Η εκστρατεία ξεκίνησε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου από τις Δ.Ε. Πεύκων και Αγ. Παύλου, και από χθες συνεχίζεται στη Δ.Ε. Συκεών, ενώ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στη Δ.Ε. Νεάπολης.

Εκατοντάδες συνδημότες μας, μικροί και μεγάλοι, παλιοί αλλά και νέοι εθελοντές αιμοδότες, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα ανθρωπιάς του δήμου και γίνονται οι προσωπικοί ήρωες και ευεργέτες συνανθρώπων μας που μας χρειάζονται. Ταυτόχρονα, από ειδικά επιστημονικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, όπως επίσης και από εκπροσώπους του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, γίνεται ενημέρωση των εθελοντών αιμοδοτών για τη δωρεά οργάνων σώματος, την προσφορά μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων, ενώ μπορούν να εγγράφονται και στον κατάλογο του Δικτύου Αιμοπεταλίων.

Ήδη η Δημοτική Τράπεζα Αίματος έχει ενισχυθεί με εκατοντάδες επιπλέον φιάλες αίματος, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί μέχρι την Κυριακή, ενώ δυστυχώς αρκετοί είναι οι εθελοντές αιμοδότες που δεν μπορούν να συμμετέχουν προσωρινά στην αιμοδοσία, με βάση τη νέα οδηγία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας σχετικά με τα κρούσματα ελονοσίας.
Έτσι, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν μπορούν να δώσουν αίμα προσωρινά, εξαιτίας των κρουσμάτων ελονοσίας, οι πολίτες που κατοικούν ή εργάζονται στις εξής περιοχές του νομού Θεσσαλονικης:

1. Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου
2. Δήμο Δέλτα: Δ.Ε. Εχεδώρου, Καλοχωρίου (Καλοχώρι), Νέας Μαγνησίας (Νέα Μαγνησία), Διαβατών (Διαβατά, Αγ.Σοφία), Σίνδου (Σίνδος)
3. Δήμος Αμπελοκήπων –Μενεμένης: Δ.Ε. Μενεμένης, Δ.Κ. Μενεμένης (συμπεριλαμβάνονται οι περιοχές Νέα Μενεμένη, Βόσπορος, Άγιος Νεκτάριος-Δενδροπόταμος, Μουριές).

Το πρόγραμμα
Μέσω της αιμοδοσίας, οι εθελοντές μπορούν να γίνουν δότες αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων, που ενισχύουν τον αγώνα των παιδιών που πάσχουν από κακοήθεις ασθένειες, καθώς και ενήλικες που η ζωή τους εξαρτάται από τα αιμοπετάλια που τους προσφέρονται. Το πρόγραμμα συνεχίζεται ως εξής:
► Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
► Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
► Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
► Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη)
► Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη)
► Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη)