Η διοίκηση του εργατικού κέντρου ΠΕΠ Εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου συνάδελφου -εργαζόμενου, που σκοτώθηκε από έκρηξη που σημειώθηκε στη ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα

Ένας ακόμα συνάδελφος προστέθηκε στη μακρά και μακάβρια λίστα των εργατικών ατυχημάτων στη χώρα μας. Ένα ακόμα τραγικό περιστατικό που φέρνει στην επιφάνεια τις πραγματικά άθλιες συνθήκες εργασίας, την εργασιακή εντατικοποίηση – υπερεκμετάλλευση και την τραγική έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στο σχεδιασμό και στη λήψη μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, το οποίο συνοδεύεται από την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών. Πρόκειται για ένα διαχρονικό έγκλημα, όπου οι κυβερνητικές και οι εργοδοτικές ευθύνες είναι τεράστιες, χωρίς σχεδόν ποτέ να λογοδοτεί κάποιος υπεύθυνος.
Να σημειώσουμε ότι στον νομό μας από το 2014 δεν υπάρχει τμήμα τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης εργασίας.
Οι εργαζόμενοι απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για την ουσιαστική ενίσχυση και δραστηριοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, ώστε να περιοριστεί δραστικά η αδιαφορία και η ασυδοσία των εργοδοτών, που ενισχύθηκε καθ όλη τη μνημονιακή περίοδο και συνεχίζεται χωρίς να συμβαίνει τίποτε.
Τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι απλά δυστυχήματα, είναι εγκλήματα!
Η Υγεία και η Ασφάλεια των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτη!