Το Εργατικό Κέντρο ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ χαιρετίζει την 46η επέτειο από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία.

Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο , όσο κι αν πολλοί προσπάθησαν να καπηλευτούν, να ιδιοποιηθούν, να αλλοιώσουν ή να αποδομήσουν για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

Το μήνυμα του αντιδικτατορικού αγώνα και του παλλαϊκού ξεσηκωμού, μας υπενθυμίζει ότι ο Αγώνας δεν σταματά ποτέ. Αγώνας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Εξακολουθεί να μας θυμίζει πως τίποτα δεν χαρίζεται και όλα τα δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες απαιτούν συνεχή και διαρκή αγώνα για να κατακτηθούν.
Σήμερα οργανώνουμε μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους το δικό μας αγώνα καθώς Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νεολαία βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πιο σκληρές νεοφιλελευθερες πολιτικές στην οικονομία, την Εργασία, την Παιδεία, την κοινωνική πρόνοια .
Οι επιθέσεις απέναντι στο φοιτητικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του, αλλά και η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους: με τη διάλυση του ΣΕΠΕ, το πετσόκομμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του ΟΜΕΔ και όσων εργασιακών δικαιωμάτων διασώθηκαν από τα Μνημόνια, το ξεπούλημα των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, το κλείσιμο σχολών και υποβάθμιση της δημοσίας παιδείας , η διαχείριση του προσφυγικού που εκκολάπτει το ρατσισμό, τη ξενοφοβία, τη βία ενάντια στους πρόσφυγες αλλά και η επιχειρούμενη κατεδάφιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και ο περιορισμός των διαδηλώσεων και των πορειών, είναι αυτά που σήμερα πρέπει να αντιπαλέψουμε.
Για να μπει φραγμός στο ρατσισμό, το φασισμό και τον εκκολαπτόμενο νεοναζισμό σε όλη την Ευρώπη, ο οποίος έχει στόχο τις εργατικές και δημοκρατικές κατακτήσεις. Για να μπει οριστικό τέλος στα μνημόνια, για την πλήρη επανακατοχύρωση των ΣΣΕ, για την επιστροφή του Κοινωνικού Κράτους, για την οριστική ήττα του Νεοφιλελευθερισμού, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ