Μέσα στο χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο κλίμα της γιορτινής περιόδου, ευχάριστες και χαρούμενες νότες και εικόνες προσφέρουν και συνθέτουν, μεταξύ των άλλων, οι μικροί συμπολίτες μας, οι σύλλογοι και τα σωματεία με τα κάλαντα, τις υμνωδίες τα τραγούδια και τους χορούς σ΄όλη την επικράτεια του Δήμου Σκύδρας μ΄επίκεντρο την πόλη της Σκύδρας.


Στο Δημαρχείο Σκύδρας, παιδιά και σύλλογοι έψαλαν τα κάλαντα στη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου και στους συνεργάτες της και παράλληλα αντάλλαξαν ευχές, όπως συνάμα ευχές αντάλλαξαν και πολλές συμπολίτισσες και συμπολίτες μας που συναντήθηκαν με τη Δήμαρχο γι΄αυτόν το σκοπό.

Τα κάλαντα έψαλαν, επίσης, τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων του Ιερού Ναού του Αγίου Πρωτομάρτυρα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου Σκύδρας, όπως και η Φιλαρμονική της Μεραρχίας μας.

Οι ρυθμοί και οι διαθέσεις κινούνται στο πνεύμα των ημερών. Και σ΄αυτό, βεβαίως, συντελεί σε μεγάλο βαθμό και η αναβίωση των πολύμορφων παραδοσιακών ηθών και εθίμων από την πλούσια και ευφάνταστη πολιτιστική και ιστορική μας παρακαταθήκη και κληρονομιά χάρη στους ενεργούς και δραστήριους συλλόγους μας.

Αναφορικά με το γιορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Σκύδρας αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίστηκε με τη μαζική συμμετοχή των συμπολιτών μας και πολλών επισκεπτών κι ότι ολοκληρώνεται με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πλατεία Δημοκρατίας (μπροστά από το Δημαρχείο), το βράδυ της τελευταίας ημέρας του χρόνου, δηλ. της Τρίτης 31 Δεκεμβρίου 2019, και περιλαμβάνουν:

-Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από τη Δημοτική Φιλαρμονική,
-Πρωτοχρονιάτικο γλέντι με φαγητό, ποτό, τραγούδια και χορούς.
Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και το Δημοτικό Συμβούλιο προσκαλούν, λοιπόν, όλες τις συμπολίτισσες, όλους τους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας ώστε όλοι μαζί να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά 2020!