Μία πολυπληθής ομάδα μαθητών από το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών και 5 διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους καθηγητές τους, επισκέφτηκαν σήμερα (4/12) τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή, στο γραφείο του, στην Έδεσσα, έδρα της ΠΕ Πέλλας.

Ο κ. Τζαμτζής καλωσόρισε τους μαθητές στην Πέλλα και τους παρουσίασε την πλούσια φυσική και πολιτισμική της κληρονομιά, ξεκινώντας από την αρχαία Πέλλα και τον Μέγα Αλέξανδρο, μέχρι τις μέρες μας. Παράλληλα, τους ενημέρωσε για τους καταξιωμένους τουριστικούς πόλους, στους 4 Δήμους της Πέλλας, τους οποίους εξάλλου πρόκειται να επισκεφτούν οι μαθητές, κατά τη διαμονή τους στην περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης στις 24 αγροτικές καλλιέργειες της Πέλλας που αποτελούν τη βάση της τοπικής οικονομίας και μεταποιητικής δραστηριότητας με προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Με την ευκαιρία, ο κ. Τζαμτζής αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η χρηματοδότηση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγραμμάτων ανταλλαγής μαθητών. Όπως επισήμανε, «οι νέοι αποκτούν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και να έρθουν σε επαφή με άλλους νέους, όπως και με τον πολιτισμό των άλλων χωρών. Τα ποσά που διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι για καλό σκοπό καθώς, παράλληλα, συμβάλλουν στο όραμα της Ευρωπαϊκής σύγκλισης και ολοκλήρωσης καθώς και στην εγκατάσταση της αλληλεγγύης στο εσωτερικό της Ευρώπης».

O Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας δώρισε στους μικρούς επισκέπτες βιβλία που έχουν γραφεί για Πέλλα και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα εντάσσεται στον τομέα σχολικής εκπαίδευσης ΚΑ229, με τίτλο «συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών», με κωδικό προγράμματος 2018-1-TR01-KA229-059667_5. Το θέμα του προγράμματος ήταν: «Σχολική Διαμεσολάβηση- μαθητές, ηγέτες, Χώρες», με την συμμετοχή σχολείων από: Τουρκία (συντονιστές), Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Κανάρια νησιά και Ελλάδα. Υπεύθυνες καθηγήτριες από το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών ήταν οι κκ. Σταματία Βλαïκούδη, Σόνια Τηλαβερίδου και Ελένη Κορδολαίμη.