Όπως είναι γνωστό, οι συνεχείς προσπάθειες της βουλευτή στοχεύουν στο να εξασφαλιστεί η τροφοδοσία με φυσικό αέριο των πόλεων της Έδεσσας, της Σκύδρας, της Αριδαίας, καθώς και στο να οριστικοποιηθεί η τροφοδοσία των Γιαννιτσών (για την περίπτωση που οι καταναλώσεις των Γιαννιτσών δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν με μεταφορά συμπιεσμένου φυσικού αερίου).

Μέχρι σήμερα, αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτών είναι να συμφωνήσουν τα εμπλεκόμενα μέρη για την επένδυση στο Άσπρο της Σκύδρας απ’ όπου θα ξεκινά το φυσικό αέριο για να τροφοδοτήσει τις παραπάνω πόλεις, καθώς και η απόφαση του ΔΕΣΦΑ να εντάξει τα σχετικά έργα στο πρόγραμμα ανάπτυξης που βρίσκεται υπό έγκριση από τη ΡΑΕ.
Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, απομένουν πολλά θέματα να υλοποιηθούν ακόμη και για τον λόγο αυτό η κ. Τζάκρη ξεκίνησε μία νέα σειρά επαφών με τους επικεφαλής των αρμοδίων φορέων, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών ώστε να υλοποιηθεί η τροφοδοσία των πόλεων συντομότερα απ’ ότι προβλέπεται στα χρονοδιαγράμματά τους.
Με τη σημερινή επίσκεψη στα γραφεία της ΡΑΕ και τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Ν. Μπουλαξή, ξεκίνησε ο νέος κύκλος συζητήσεων και πρωτοβουλιών της βουλευτή.
Κατά τη συνάντηση η βουλευτής έθεσε στον πρόεδρο της ΡΑΕ τα εξής θέματα/αιτήματα:
1. Να εγκριθεί ως έχει υποβληθεί το σκέλος του προγράμματος ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ σε ότι αφορά την επένδυση στο Άσπρο Σκύδρας.
2. Να ζητήσει η ΡΑΕ από τον ΔΕΣΦΑ τη μεταφορά για τέλη του 2021 της ημερομηνίας έναρξης λειτουργίας των εγκαταστάσεών του στο Άσπρο.
3. Να ζητήσει από τη ΔΕΔΑ να υποβάλλει στη ΡΑΕ πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύων διανομής στις πόλεις της Έδεσσας, της Σκύδρας και της Αριδαίας (αλλά και των Γιαννιτσών στην περίπτωση που οι καταναλώσεις δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν με μεταφορά συμπιεσμένου φυσικού αερίου), με έναρξη των κατασκευών εντός του 2021 ώστε να συμπέσει η λειτουργία των εγκαταστάσεων του ΔΕΣΦΑ με τη λειτουργία των πρώτων δικτύων της ΔΕΔΑ και να εξασφαλιστεί με τον τρόπο αυτό η βιωσιμότητα της επένδυσης του ΔΕΣΦΑ.
4. Να αναλάβει η ΡΑΕ την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση συνέδριου και ημερίδων όπου θα αναδειχθεί η αναγκαιότητα ταχείας ανάπτυξης των δικτύων διανομής αερίου στις 4 πόλεις, ως μέτρου για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας που τις μαστίζει τις 4 πόλεις.
Ο κ. Μπουλαξής θεώρησε εύστοχα τα αιτήματα της κ. Τζάκρη και δεσμεύτηκε να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες που του αναλογούν προκειμένου να υλοποιηθούν οι προτάσεις της βουλευτή και να βρεθούν οι τέσσερις πόλεις ακόμη πιο κοντά στην υλοποίηση της τροφοδοσίας τους με φυσικό αέριο.