Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22/12/2019, στο Αιγίνιο, το Τουρνουά Φιλικών παιχνιδιών Μπάσκετ, που διοργάνωσαν από κοινού οι Ακαδημίες Μπάσκετ του «Α.Ο.Κ. Αιγινιακού», του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών, του «ΣΦΚΠιερικός/Αρχέλαος» και του «ΑΣ Κολινδρού».

Στο Τουρνουά υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών της Ακαδημίας Μπάσκετ των Γιαννιτσών, καθώς συμμετείχαν 50 αθλητές γεννημένοι από 2007 – 2010, δίνοντας μια σειρά από τρία (3) ηλικιακά παιχνίδια, τα οποία πραγματοποιηθήκαν στο κλειστό γυμναστήριο Αιγινίου.

Στο πολύ φιλόξενο αθλητικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε στο Τουρνουά, οι αθλητές της Ακαδημίας Μπάσκετ Γιαννιτσών έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι τόσο από τα παιχνίδια που έγιναν, όσο και από τον ανταγωνισμό που αντίκρισαν από τους συναθλητές τους αλλά και τους προπονητές των υπόλοιπων Ακαδημιών.

Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά το τέλος των αγώνων, ο υπεύθυνος της Ακαδημίας των Γιαννιτσών τόνισε τα εξής:


Χαράλαμπος Χαριτίδης: «Ήταν ένα απόλυτα επιτυχημένο τουρνουά φιλικών παιχνιδιών που απόλαυσαν αγωνιστικά τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς. Ο συναγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος αφού όλες οι ομάδες κάθε δεκάλεπτο αγωνίζονταν και με διαφορετική ομάδα. Είναι πολύ σημαντική εμπειρία για τα «παιδιά» μας αυτά τα φιλικά παιχνίδια, γιατί νιώθουν την ένταση και την χαρά του παιχνιδιού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον coach Λοτζανιώτη Ηλία αλλά και την ομάδα του Αιγινιακού για την πρόσκλησή μας σε αυτό το πραγματικά πολύ όμορφο και γεμάτο Μπάσκετ Τουρνουά.

Ακόμα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γονείς των αθλητών μας που παρευρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγινίου.»