Τελετή απονομής του βραβείου Ζαχάρωφ 2019 για την Ελευθερία της Σκέψης στον Ουιγούρο ακαδημαϊκό και ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ilham Tohti την Τετάρτη στις 13.00 (ώρα Ελλάδος).

Το Κοινοβούλιο εκλέγει Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή

Το Κοινοβούλιο θα επιλέξει μεταξύ πέντε υποψηφίων για τη θέση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή σε μυστική ψηφοφορία την Τρίτη, για πενταετή θητεία.

Σύνοδος ΕΕ: συζήτηση των συμπερασμάτων στο Κοινοβούλιο

Την Τετάρτη το πρωί, το ΕΚ θα εξετάσει τα αποτελέσματα της συνόδου (12-13 Δεκεμβρίου) με τη συμμετοχή του Προέδρου του Συμβουλίου Michel και της Προέδρου της Επιτροπής von der Leyen.

Συνθήκη της Λισαβόνας και Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων: 10 χρόνια από την αλλαγή της ΕΕ

Νωρίς την Τετάρτη, τα μέλη του ΕΚ θα τιμήσουν τις μεταρρυθμίσεις που ενίσχυσαν τη δημοκρατία και το Κοινοβούλιο, ενώ επέκτειναν και τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών.

Μάλτα: το κράτος δικαίου και η δολοφονία της Daphne Caruana Galizia

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις έρευνες για τη δολοφονία της Daphne Caruana Galizia αλλά και την πολιτική αναταραχή στη Μάλτα την Τρίτη, με σχετικό ψήφισμα να κατατίθεται την Πέμπτη.

Το ΕΚ θα ζητήσει ελάττωση της χρήσης φυτοφαρμάκων για να σωθούν οι μέλισσες

Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να πιέσουν για μειώσεις στη χρήση φυτοφαρμάκων, περισσότερους πόρους για έρευνα και καλύτερη παρακολούθηση της κατάστασης για να σωθούν οι μέλισσες της Ευρώπης.

Το Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να καταδικάσει τις «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΙ» στην Πολωνία

Αναμένεται οι ευρωβουλευτές να υιοθετήσουν ψήφισμα για τις διακρίσεις και τη ρητορική μίσους που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΙ άτομα σε ορισμένες χώρες, ειδικά στην Πολωνία, την Τετάρτη.

Οι ευρωβουλευτές συζητούν για την κατάσταση των Ουιγούρων στην Κίνα

Μετά την απονομή του βραβείου Ζαχάρωφ στον ακτιβιστή Ilham Tohti την Τετάρτη, το ΕΚ αναμένεται να υιοθετήσει ψήφισμα για τις διώξεις της Κίνας εναντίον των Ουιγούρων.

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν στην ολομέλεια

Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν και άλλα θέματα, τα σημαντικότερα εκ των οποίων παρατίθενται παρακάτω.