Συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, συνελήφθησαν προχθές (13 Δεκεμβρίου 2019) το απόγευμα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί ηλικίας 47 και 52 ετών, διότι στην κατοχή του 52χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1 γραμμαρίου, που είχε προμηθευτεί νωρίτερα την ίδια ημέρα από τον 47χρονο. Ακολούθως, στην κατοχή του 47χρονου, αλλά και σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• συνολική ποσότητα κοκαΐνης βάρους 15,2 γραμμαρίων,
• 1 ζυγαριά ακριβείας,
• το χρηματικό ποσό των 430 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
• 1 κινητό τηλέφωνο και
• 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Εξιχνιάσεις κλοπών

• Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου αλλοδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου του έτους 2019, ο προαναφερόμενος εκμεταλλευόμενος συνωστισμό κόσμου τόσο σε υποκαταστήματα τραπεζών όσο και εντός ανελκυστήρα οικοδομής, αφαίρεσε από τις τσέπες πολιτών διάφορα χρηματικά ποσά, με συνολική λεία 3.966 ευρώ.

• Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Νοέμβριο του έτους 2019 διέρρηξε την οικία 53χρονης ημεδαπής σε περιοχή της Πιερίας και αφαίρεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.
Σύλληψη για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (14 Δεκεμβρίου 2019) το βράδυ επί της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 23χρονος αλλοδαπός, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει και να διευκολύνει την μεταφορά και την έξοδο προς τρίτη χώρα 7 αλλοδαπών, εκ των οποίων οι 6 στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα και ένα κινητό που βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την διενέργεια παράνομων παιγνίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, συνελήφθη χθες (14 Δεκεμβρίου 2019) το βράδυ στην Κατερίνη, 25χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς εντοπίστηκε να έχει θέσει σε λειτουργία 22 ηλεκτρονικούς υπολογιστές όπου διεξάγονταν παράνομα παίγνια και να μετατρέπει τις οθόνες τους με τη χρήση κεντρικού υπολογιστή (server), παρεμποδίζοντας τον έλεγχο του καταστήματος. Το πληκτρολόγιο που χρησιμοποιήθηκε και ο κεντρικός υπολογιστής κατασχέθηκαν. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και 36χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης

Συνελήφθη χθες (14 Δεκεμβρίου 2019) το βράδυ, σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 55χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 7 μηνών για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών.