Μετά τη δημοσιοποίηση του οριστικού πίνακα στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι εντάξεις έργων του Δήμου Σκύδρας και Πολιτιστικών του Συλλόγων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 και συγκεκριμένα στο Τοπικό Πρόγραμμα Πέλλας CLLD/LEADER(δημόσιου χαρακτήρα), η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε τα εξής:

Στο πλαίσιο του έγκαιρου προγραμματισμού και των στοχευμένων δράσεων και διεκδικήσεων πετύχαμε την ένταξη δύο ακόμη σημαντικών έργων για την τοπική – αγροτική οικονομία κι ανάπτυξη του Δήμου μας. Πρόκειται για τα εξής έργα:
1.Την ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών Δ. Κ. Σκύδρας, Τ. Κ. Μαυροβουνίου και οικισμού Σανδαλίου, ποσού 275.000€
2.την ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Τ.Κ. Καλής – Δάφνης – Προφήτη Ηλία, ποσού 287.000€.
Το σύνολο των παραπάνω χρηματοδοτούμενων έργων ανέρχεται στα 562.000€.
Επίσης, ο Δήμος μας ενημέρωσε έγκαιρα με σχετικές ημερίδες τους Συλλόγους μας, τους βοήθησε ώστε να συντάξουν σχετικό φάκελο και μάλιστα υποστήριξε καθοριστικά τις προτάσεις τους όταν έφτασαν στη φάση της αξιολόγησης – ένταξης. Αποτέλεσμα δε όλων αυτών ήταν να ενταχθούν για χρηματοδότηση οι εξής Σύλλογοι του Δήμου μας:
1.Σύλλογος Ποντίων Σεβαστειανών «Ο Πυρρίχιος» για την προμήθεια παραδοσιακών ενδυμασιών, μουσικών οργάνων, εξοπλισμού και προωθητικού υλικού με ποσό 37.913,94€.
2.Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβουνίου «Η Ελπίδα» για την προμήθεια παραδοσιακών ενδυμασιών, εξοπλισμού και προωθητικού υλικού με ποσό 36.510,37€.
3.Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Ριζού για την για την προμήθεια παραδοσιακών ενδυμασιών, εξοπλισμού και προωθητικού υλικού με ποσό 34.592,80€.
4.Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λουτροχωρίου «Ο Αριστοτέλης» για την αγορά παραδοσιακών φορεσιών και λοιπόν εξοπλισμού με ποσό 25.984,28€.
5.Ποντιακός Επιμορφωτικός Λαογραφικός Αθλητικός Σύλλογος Δάφνης « Η Παναγιά Κίρεζλι» για την αγορά παραδοσιακών φορεσιών και λοιπού εξοπλισμού με ποσό 23.696,12€.
6.Μακεδονικός Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αμύντας» Καλυβίων για την αγορά παραδοσιακών φορεσιών με ποσό 27.204,44.
7.Πολιτιστικός Σύλλογος Ανύδρου «Βαΐριον» για την αγορά παραδοσιακών φορεσιών και λοιπού εξοπλισμού με ποσό 19.598, 98€.
8.Πολιτιστικός σύλλογος Μανδάλου για την αγορά παραδοσιακών φορεσιών και λοιπού εξοπλισμού με ποσό 26.960€.
9.Φιλοπρόοδος Επιμορφωτικός Σύλλογος Καλής για την αγορά παραδοσιακών φορεσιών και λοιπού εξοπλισμού με ποσό 23.439,31€.
Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης των Συλλόγων μας ανέρχεται στα 255.900,24€.
Με τις εντάξεις των παραπάνω έργων συμβάλλουμε στη βελτίωση των αγροτικών υποδομών και συνάμα με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών.
Επίσης, επιβεβαιώνοντας την άριστη συνεργασία μας με τους Συλλόγους μας πετύχαμε με την παρέμβασή μας την ένταξη της χρηματοδότησής τους για την αγορά παραδοσιακών φορεσιών, μουσικών οργάνων και λοιπού εξοπλισμού, ώστε να διοργανώνουν τις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις και δράσεις με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους και τα μέσα.
Το γενικό σύνολο όλων των παραπάνω χρηματοδοτήσεων φτάνει τα 817.900,24€.
Ως Δημοτική Αρχή, ως Δήμος Σκύδρας συνεχίζουμε με σωστό προγραμματισμό, με τεκμηριωμένες προτάσεις, με συνεργασία και ετοιμότητα, με επίμονες διεκδικήσεις και δίκαια αιτήματα να παλεύουμε και να πετυχαίνουμε το καλύτερο για τον τόπο και τους ανθρώπους μας.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία μας το Διοικητικό Συμβούλιο, τις Επιτροπές και τα Στελέχη της Αναπτυξιακής Πέλλας.