Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε σήμερα προγραμματισμένη επίσκεψη στο υποκατάστημα Βέροιας του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων όπου και συναντήθηκε με την προϊσταμένη κα. Μαρία Παππά.

Το περασμένο έτος χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα καταστροφικά ακραία καιρικά φαινόμενα, έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις, με αποτέλεσμα αρκετά περιορισμένη έως και καθόλου παραγωγή. Συνέπεια αυτών αποτέλεσε και η μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αρμόδιων φορέων, των βουλευτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, κήρυξη της ΠΕ Πέλλας νωρίτερα φέτος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Χαρακτηριστικό του μεγέθους της περσινής καταστροφής είναι ότι οι δηλώσεις για την Πέλλα ξεπέρασαν τις 15.500, ενώ το 2018 οι συνολικές δηλώσεις για τις ΠΕ Πέλλας και Ημαθίας μαζί έφτασαν περίπου τις 13.000.
Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα καταβολής αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς για τις καταστροφές του 2019. Τόνισε πως η μειωμένη παραγωγή καθιστά τις αποζημιώσεις πιο αναγκαίες από ποτέ και αυτές θα πρέπει να είναι δίκαιες και αντικειμενικές. Ζήτησε την επίσπευση της αποστολής των πορισμάτων και την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών το συντομότερο δυνατό, ώστε να αρχίσουν να καταβάλλονται τα χρήματα στους δικαιούχους άμεσα.
Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής συναντήθηκε και με υπηρεσιακούς παράγοντες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι δύο επόπτες για την ΠΕ Πέλλας, ο κ. Χρήστος Καρούζος και η κα. Ελένη Αβραμίδου. Πέραν του ζητήματος της καταβολής των αποζημιώσεων, συζητήθηκαν οι ανάγκες της υπηρεσίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι, με συνέπεια να καθυστερούν οι διαδικασίες. Ο Λάκης Βασιλειάδης έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την επίλυση αυτών των χρόνιων ζητημάτων και δεσμεύθηκε να τα θέσει στη κεντρική διοίκηση.