[ Πρόκειται για τα οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως των περιοχών «Καραμάν», «Ντερέ» και «Αγίου Μάρκου» στην Έδεσσα και «Καψάλη» και «Φιλιππάκου» στα Γιαννιτσά. Για τα αγροτεμάχια το πρόβλημα εντοπίζεται σε όλες τις περιοχές του Νομού Πέλλας ].

Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποίησε τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο αναφορικά με το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος οικοπέδων και αγροτεμαχίων που αμφισβητούνται από την κτηματική υπηρεσία, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης επισκέφθηκε σήμερα (18.02.2020) εκ νέου τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του ζητήματος.
Ο κ. Βεσυρόπουλος ενημέρωσε τον κ. Σταμενίτη ότι περί τα τέλη Απριλίου θα κατατεθεί σχέδιο νόμου από το Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο, όπως είχε δεσμευτεί τον περασμένο Οκτώβριο στον Βουλευτή, θα περιλαμβάνεται διάταξη που θα τακτοποιεί με τρόπο ρεαλιστικό και οριστικό το τεράστιο αυτό πρόβλημα που αναζητά λύση πολλά χρόνια και ταλαιπωρεί εκατοντάδες συμπολίτες μας.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται: α. για τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο την περίοδο 1945, κυρίως σε προσφυγικούς πληθυσμούς, ώστε να χτιστούν και να κατοικηθούν και β. για αγροτεμάχια, για τα οποία δεν έχει γίνει ποτέ αναδιανομή (κλήρος) και βρίσκονται στην κυριότητα των κατοίκων για γεωργική εκμετάλλευση εδώ και δεκαετίες.