Η Κυβέρνηση φέρνει σε ψήφιση Νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο δεν καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου αλλά απεναντίας τον διατηρεί και καταργεί τον όποιο δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
Συνεχίζει να εφαρμόζει την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου ώστε να απαλλαχτούν το κράτος και οι μεγαλοεργοδότες από το κόστος στην κοινωνική ασφάλιση.

Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια από τα δυσάρεστα που μας φέρνει αυτό το νομοσχέδιο:
– Οι συντάξεις θα είναι 12 το χρόνο και όχι 14.
– Καταργείται η κατώτερη σύνταξη των 480 € με15 χρόνια δουλειάς (4.500 ένσημα) και θα ισχύει η Εθνική Σύνταξη των 380 € με 20 χρόνια δουλειάς (6.000 ένσημα).
– Καταργείται το οικογενειακό επίδομα που ήταν 10% για σύζυγο και 5% για κάθε παιδί μέχρι 18 ετών ή 24 ετών εάν σπουδάζει.
– Απαγορεύονται οι αυξήσεις στις συντάξεις μέχρι και το 2023.
Αυτά και άλλα πολλά και τραγικά πάνε να φορτώσουν στα γνωστά υποζύγια, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Φτάνει πια!
Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι γονείς μας, οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας και κάποια στιγμή θα είμαστε και εμείς στην θέση τους.
Αυτοί οι άνθρωποι αγωνιστήκαν μια ζωή, ταλαιπωρηθήκαν μια ζωή, μεγαλώσανε παιδιά και τώρα δικαιωματικά ήρθε ή ώρα να ξεκουραστούν και να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή χωρίς το άγχος για το αν θα τους φτάσουν τα χρήματα για τα απαραίτητα όπως φάρμακα, περίθαλψη, φαγητό και νοίκι.
Έχοντας όλα αυτά υπόψη νομίζω πως είναι δίκαιο να διεκδικούμε:
– Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα αποθεματικά των ταμείων με ανακεφαλαιοποίηση τους.
– Να πληρώσουν το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, που θα σημάνει νέα μείωση του μισθού του εργαζομένου στο τμήμα που πηγαίνει για την σύνταξη και την υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
– Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών.
– Επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους.
– Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής-λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα.
– Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 € και κατώτερο μισθό 751 €.
– Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
– Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Το εφάπαξ και οι επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης.
– Να γίνει άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
– Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών.
– Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
– Την επαναλειτουργία όλων των δομών υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν.
– Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ