Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου το πρωί πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιεί η Αντιδημαρχία Κοινωνικής & Αλληλεγγύης με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), μέτρηση οστικής πυκνότητας στο χώρο του ΚΑΠΗ όπου συμμετείχαν 60 μέλη του.

Τη μέτρηση συντόνισαν ο γιατρός και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης κ. Κώστας Λαμπρόπουλος, που είναι ο αρμόδιος για την υλοποίηση του προγράμματος, με την υπεύθυνη νοσηλεύτρια του ΚΑΠΗ κ Γιάννα Ζάχου υπεύθυνη και την αρμόδια του Κέντρου Κοινότητας, κ. Κωνσταντίνα Προφηλιώτου.

Ο κ. Κώστας Λαμπρόπουλος, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ του «ΕΥ ΖΗΝ», επέλεξε να ξεκινήσει τη δράση από το ΚΑΠΗ, γνωρίζοντας τις ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του «ΕΥ ΖΗΝ» κ. Δημήτριος Γιώγας γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η τοπική αυτή δράση τόνισε πως η πρόληψη πολλές φορές σώζει και φέρει θεαματικά αποτελέσματα. Ευχαρίστησε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), τον κ. Λαμπρόπουλο και όλους τους φορείς για τη συνεργασία με το ΚΑΠΗ Έδεσσας.